MTB

Les Gets-ben szerepeltek montisaink a világkupán

Hétvégén Franciaországban, Les Gets-ben borzolta a kedélyeket a UCI MTB Világkupa sorozat. A downhill után, vasárnap az XCO verseny vette kezdetét. 20 éve rendeztek itt először UCI versenyt. És ennyi év után a verseny fénye mit sem kopott. A francia szurkolók kerékpár sportok iránti őrülete persze egészen emlékezetessé teszi az itteni rendezvényt, de a pálya sem mondható hétköznapinak. Szombaton hatalmas eső zúdúlt Portes Du Soleil hegyeire. Ami egyáltalán nem érintette jól a vasárnap rajtoló XCO mezőnyt. A meredek, gyökeres részek nagyon csúsztak, nehéz volt a száraz körülmények között begyakorolt nyomon maradni. 

Szinte megismétlődött, ami Val di Sole-ban egy pár hete. És ismét az U23-as női versenyzőkön volt a sor, hogy lehordják a sarat a pályáról. A reggel 9:00-kor rajtoló lányok között Bokros Csenge  (MVM VESC CYCLING TEAM) magyar versenyzőt is megtaláltuk. Akinek a rajt sajnos elég rosszul sikerült. Kettő versenyző összeakadt, és elesett. A mögöttük tekerő Csenge már nem tudott megállni, és átesett rajtuk. Hátsérüléssel csinálta végig a versenyt. 45. helyen ért célba.

Férfi elit kategóriában Palumby Zsombor a 74.-ként szelte a cél vonalat. Míg a legutolsónak rajtoló U23 férfi kategóriában Horváth Áron Mihály  (MVM VESC CYCLING TEAM) a 122. helyen végzett.

EREDMÉNY

Szerző
Scheffer Judit
Forrás
Fotók: Scheffer Judit
'Fel a tetejéhez' gomb