Országút
Kiemelt

Tamásiban rendezték az utánpótlás ob-ját

A hétvégén Tamásiban és környékén került sor az utánpótláskorú országúti versenyzők országos bajnokságára az Aktív Tamási Közhasznú Egyesület rendezésében.

A fiúknál és a lányoknál egyaránt négy korcsoport mérettette meg magát: a kezdő (U13), a haladó (U15), a serdülő (U17) és az ifi (U19) korosztály legjobbjai küzdöttek meg a bajnoki elsőségért.

Az U13-as korosztály tagjaira és a 15 éven aluli lányokra Pincehely- Gyönk útvonalon 16,7 kilométeres táv várt, az U15-ös fiúk és az eggyel idősebb korosztály lányai 56,4 kilométert tekertek Tamási– Iregszemcse – Nagykónyi – Pincehely – Gyönk útvonalon. Az U17-es fiúk és az U19-es nők a 28,4 kilométeres Tamási – Iregszemcse – Nagykónyi – Tamási kört háromszor megtéve 85,2 kilométert teljesítettek, míg az U19-es fiúknak ugyanezen útvonal négy kör, ezáltal 113,6 kilométer volt a penzum.

A legfiatalabbak közül a lányoknál Babics Zita (Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület) egyedüliként vállalta a szereplést, a fiúknál András Péter Patrik, a Superior Racing Team kerékpárosa bizonyult leggyorsabbnak.
Az U15-ös korosztályból Lasánszki Sára (Kis-Galya KSE) több mint negyven másodperccel utasította maga mögé legközelebbi riválisát, a fiúknál öten értek be azonos idővel, közülük klubtársa, Lónyai Balázs állhatott a dobogó felső fokára.

A 17 éven aluli lányoknál négyen mérkőztek az elsőségért, az aranyérem Pákolicz Gréta (Lotus Team) nyakába került, a fiúknál pedig ketten több mint hat perccel utasították maguk mögé a népes mezőnyt, Soós Olivér (DSI Cycling Team) végül egy másodperccel előzte meg Péter-Lichtenberger Ábrist (MBH Bank Cycling Team).

Ugyancsak nagy csatát hozott az U19-es fiúk versenye, Pakot András (Kőbánya Cycling Team) Takács Zsombort (MBH Bank Cycling Team) megelőzve érdemelte ki az elsőséget. A hölgyeknél Tóth Réka (DSI Cycling Team) lett a korosztály magyar bajnoka 2024-ben.

EREDMÉNYEK

2024szo29júnEgész napvas30Utánpótlás Országos BajnokságTamási - Coop parkolóSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Forrás
Fotó: Vígh Attila
'Fel a tetejéhez' gomb