BMX Freestyle
Kiemelt

A ma kezdődő OQS-en Kempf Zoltánnak szoríthatunk

Ma kezdődik Budapesten az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat a Nemzetközi Olimpiai bizottság új, két fordulós hagyományteremtő kezdeményezése, amelyben a városi sportok kiválóságai versenyeznek egymással. Idén a BMX freestyle, a street- és park gördeszka, a breaking, és a boulder, a speed, valamint a lead sportmászás kategóriáiban versenyeznek a legkiválóbb sportolók. A kerékpárosok között a BMX Freestyle versenyen Kempf Zoltánnak szurkolhatunk.

A két részes sorozat első fordulójára május 16. és 19. között került sor Sanghajban, ezt követi most a budapesti rendezvény június 20-23 között. A versenyzőknek mindkét eseményen teljesíteniük kell ahhoz, hogy kijussanak az idei évi nyári olimpiára.  A verseny az utolsó megmérettetés Párizs előtt, az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat 464 sportolója közül több, mint 150 juthat ki a Párizsi Olimpiai játékokra, az adott sportág kvalifikációs rendszerének megfelelően.

Az esemény az Olympic Agenda 2020+5 reformprogram egyik kulcsfontosságú projektje, amelyben a négy sportág legjobbjai egy városi parkban, fesztiválszerű keretek között versenyezhetnek. Így az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat nem hagyományos szurkolói élményt kínál: a kapcsolódó sportot, művészetet, zenét, és kultúrát ötvöző eseménysorozaton egy dinamikus, kihagyhatatlan fesztiválon szurkolhat a közönség a világ legjobb urban sport versenyzőinek egy városi parkban.

A helyszínről

A Ludovika Campus ad helyet az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatnak június 20-23. között. A létesítmény több szempontból is tökéletes az esemény megrendezésére: nemcsak könnyen megközelíthető, de városi parkjával és sportcsarnokaival igazi autentikus közeget biztosít a városi sportok szerelmeseinek.

A Ludovika Egyetemi Sportközpont magába foglal egy bemelegítő csarnokot és egy multifunkcionális sportcsarnokot is, ami így megfelelő infrastruktúrát nyújt a sportágak képviselőinek. Az eseményre olimpiai szintű pályákat épít fel a szervező gárda, így az versenyzők a legmagasabb színvonalú körülmények között mérkőzhetnek meg egymással, három falmászó- két gördeszka- egy break aréna- és egy BMX freestyle pályán.

magyar érdekeltségű eseményei
  • Június 21. péntek 14:00-16:25 – BMX Freestyle férfi selejtező
  • Június 22. szombat 14:00-16:00 – BMX Freestyle férfi döntő

Team Hungary sportolói

  • Szarvák Csenge breaking
  • Tusnády Nimród Sebestyén sportmászás
  • Lobontiu Noris breaking
  • Kempf Zoltán BMX Freestyle

2024csü20júnEgész napvas23KiemeltOlympic Qualifier Seriesfor BMX Freestyle ParkSzakágBMX FreestyleKategóriaUCI

Szerző
OQS
Forrás
Fotó: Koszticsák Szilárd
'Fel a tetejéhez' gomb