Triál

Másodjára rendezték a DEBEX CUP-ot a triálosok

A DEBEX CUP triál verseny 2023-ban debütált, 2024-ben másodszor került megszervezésre. A rendezvényt a Mozdulj Debrecen! Városkerülés program keretében, a DEBEX-ben (Debreceni Extrémsport Park) rendezték meg. A DEBEX 2023. március 18-án nyílt, az országban egyedülálló, 5 sportágat kiszolgáló park, amik között egy betonelemekből és sziklákból kialakított triál pálya is helyet kapott. A pálya az idei évben gumiabroncsokkal, raklapokkal, talpfákkal bővült, hogy a triálosok minél változatosabb elemeken edzhessenek, illetve versenyezhessenek.

Bár a rendezvény egy szlovák kupa versennyel azonos dátumra esett, így a cseh, szlovák és lengyel versenyzők távol maradtak, de a nevezőszám ennek ellenére a tavalyit így is 10%-kal túlszárnyalta. Román versenyzők is indultak, így a nemzetközi mezőny idén is adott volt.

Maga a triál verseny családias hangulatban telt, de a Mozdulj Debrecen! Városkerülés programnak, illetve a parkon belül működő BMX és gördeszka pályának köszönhetően sok nézőt vonzott be, többen az edzésekről és a júliusban, a parkban megrendezésre kerülő kerékpáros táborról is érdeklődtek.

Külön öröm, hogy a versenyen három frissen képzett bíró debütált, akik a szervezők meglátása és versenyzők visszajelzései alapján remekül helytálltak. Mindannyian jelezték, hogy természetesen a triál szakág a munkájukra a későbbiekben, más versenyeken is számíthat.

EREDMÉNY

2024szo08júnEgész napDEBEX CUP 2024Debrecen - DebexSzakágTrialKategóriaMKSZ Akkreditált

'Fel a tetejéhez' gomb