Gravel

Eső, száguldás, sár – Gravel Magyar Kupa Vértesbogláron

Június elsején rendezték a Bianchi Gravel Magyar Kupa 3. fordulóját Vértesbogláron, ahol nemcsak a technikás pálya nehezítette meg az indulók dolgát, hanem az időjárás sem volt barátságos, helyenként óriási pocsolyák és tolós szakaszok vártak a versenyzőkre. A férfiaknál ismét Borsos Benedek volt a leggyorsabb, míg a nőknél Vass Anna ért be a rózsaszín trikós Punk Adrienn előtt.

A nyár első napján Vértesbogláron folytatódott az 5 futamból álló Bianchi Gravel Magyar Kupa, melynek a 3. fordulóját rendezték a Vértesben. Ezúttal távtól függően 104,8 km-t, illetve 52,4 km-t kellett teljesíteni vegyes terepen az indulóknak. Az eddigi versenyek közül a legtechnikásabb pálya várt a gravel bringásokra, a Vértes erdei töredezett aszfaltútjai mellett, földutak, mély homok és meredek emelkedők és lejtők lassították a versenyzőkre. Ráadásul az időjárás sem volt kegyes az indulókhoz, a verseny előtti napon és a verseny közben is jelentős mennyiségű eső esett. Nem véletlenül hívta fel a főszervező, Gangel Marcell a kerékpárosok figyelmét a rajtban, hogy mindenki óvatosan menjen lefelé és a versenyt az emelkedőkön próbálják megnyerni.

Az első körben még megúszták a versenyzők az esőt, így csak pár méter erejére kellett leszállni a bringáról, de a második körben megérkezett az égi áldás zivatar formájában, ami a meredek emelkedőkön leszállásra kényszerítette a részvevőket. Bár ennek ellenére a pálya kb 95 %-a jól tekerhető maradt minimál mintás gravel gumikkal is, csak a pocsolyákon történő átkelések száma növekedett meg. A férfiaknál az elmúlt 2 futamot is nyerő Borsos Benedek lett a leggyorsabb, mellyel tovább növelte az előnyét az összetettben és viselheti a rózsaszín trikót, míg a nőknél a külföldről hazalátogató Vass Anna volt leggyorsabb, 3 perccel előzte meg a rózsaszín trikós Punk Adriennt.

EREDMÉNY

2024szo01júnEgész napBianchi Vértes GravelGravel Magyar Kupa 3. fordulóVértesboglár - Kossuth utcaSzakágGravelKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb