Országút

Magyarhertelenden rendezték a Liga Kupa 7. fordulóját

Május 26-án rendezték Magyarhertelenden az MKSZ Liga sorozat hetedik futamát. A II. Magyarhertelend Nagydíj egy nehéznek mondható, körönként közel 31 km-es pályán zajlott, ahol mindenki a maga kategóriájának megfelelő távot ment.

A versenyen közel 140 induló vett részt, különböző kategóriákban, többek között román, szlovák, szerb, csapatok, ill. egy izraeli és egy skandináv versenyző is rajthoz állt. Az egy körös mezőnyben a távot az Aspin Cycling Team versenyzőjének, az U15-ös Szabó Gergőnek sikerült a legrövidebb idő alatt teljesítenie, ideje 54:28 mp. volt. A két körösöknél az abszolút győztes a Slavía Trencin versenyzője, Oliver Kaléncik lett, aki 1:26:24 mp idő alatt teljesítette a 62 km-t. A leghosszabb, 93 km-es távon a Ipark Kupán diadalmaskodó Orosz Gergő – Epronex-Hungary Cycling Team lett az első (ideje: 2:09:14 mp), így a pécsi versenysorozatban – mivel az áprilisi Pécsi Ipark Kupán is ő győzött – meg is védte a sárga trikót. A második helyen Ludwig Fagertström – Lotus Cycling Team, a harmadikon Bozsik Bence – Szegedi Kerékpáros SC futott be. A női elitben a rózsaszín trikót a győztes Kutasy Kamilla – Szekszárdi Kerékpáros SE szerezte meg a két körön 1:43:37 mp idővel.

A versenyről készült további fotók a következő linken érhetők el: https://www.facebook.com/zengoteam

A verseny érdekessége volt,  hogy az Orfűi emelkedőn kijelölt hegyi hajránál pontokat is lehetett gyűjteni a pöttyös trikóért, ezt a szintén Epronexes Árvai Kristóf hódította el.

A verseny után ingyenes étkezés, ill. helyi sörkóstoló volt, a rajtcsomaghoz a Magyarhertelendi termálfürdő jóvoltából ingyenes termálfürdő belépő is járt. A magyar kerékpársport szempontjából példaértékű volt a település támogatása, hozzáállása, hiszen a helyszínen kívül – kulturált illemhelyek, versenyiroda, rendezvénysátor, hangosítás stb. is a település jelentős támogatást adott az esemény megrendezéséhez.

EREDMÉNY

2024vas26májEgész napÚj dátum2. Magyarhertelend NagydíjMKSZ Liga Kupa 7. fordulóMagyarhertelend - Művelődési HázSzakágOrszágútKategóriaMKSZ AkkreditáltSorozatMKSZ Liga Kupa

MKSZ Liga Kupa 2024 összetett

'Fel a tetejéhez' gomb