Országút

Dina Márton két szakaszsikerrel kezdte a kis-lengyelországi körversenyt

Akárcsak egy évvel ezelőtt, a címvédő Dina Márton nyerte a kis-lengyelországi országúti kerékpáros körverseny (Malopolski Wyscig Górski) csütörtöki prológját, majd a pénteki első szakaszon is a legerősebbnek bizonyult.

A 2023-as kiíráshoz hasonlóan ismét egy krakkói 1,4 kilométeres prológgal indult a négynapos viadal, a 117 méter szintemelkedés nehezítette nyitányt az ATT Invesments magyar bringása – aki az összetett legjobb magyar kerékpárosaként fehér trikós lett a Tour de Hongrie-n – 2 perc 55 másodperc alatt tekerte végig. A tavalyi két szakaszsikert mellett az összetett elsőséget is elhódító Dina a pénteki első etapon is diadalmaskodott: a Koszyce és Chelm közötti 150 kilométeres, 1887 méter szintemelkedést tartalmazó szakasz 4,4 kilométeres, 6,1 százalék átlagmeredekségű emelkedővel zárult, ezen is a legjobbnak bizonyult és növelte előnyét összetettben. A két szakasz megnyerésével 7-7, az összetett vezetésével 1-1 UCI-ponttal gazdagodott.

A Tour of Malopolska versenyén az Epronex-Hungary csapata is részt vesz. A prológon a csapatból Byron Munton szerepelt a 7. helyen célba érve, a magyarok közül a leggyorsabb Árvai Kristóf lett 15 másodperc hátránnyal. Az első szakaszon 29 másodperc hátránnyal a 25-26. helyen Istlstekker Zsolt és Árvai Kristóf futott be.

EREDMÉNY

Forrás
Fotók: ATT Investments
'Fel a tetejéhez' gomb