Cyclo-cross
Kiemelt

Idén is nemzetközi CX versenyek lesznek a VeloParkban!

Tavaly rendezték az első hazai UCI kategorizált nemzetközi cyclo-cross versenyt a debreceni VeloParkban. A verseny és a szervezők jelesre vizsgáztak, ennek is köszönhető, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség napokban publikált versenynaptárában az immár hagyományosnak mondható VeloPark Grand Prix teljes verseny hétvége lesz 2024-ben. November 9-én és 10-én is egy-egy UCI C2 besorolású verseny kerül megrendezésre Debrecenben.

A VelopPark projekt vezetője, Kovács Béla tájékoztatása szerint: „a VeloPark kifejezetten úgy épült, hogy annak technikai paraméterei megfeleljenek bármilyen szintű cyclo-cross verseny rendezési követelményeinek, a versenyek legyenek a nézők számára jól követhetőek, a pálya pedig a versenyzők számára jelentsen komoly kihívásokat.”

A junior és U23 korosztályokon felül a legmagasabb U17-es utánpótlás korosztálynak is szól az UEC Cyclo-cross Európa Kupa sorozat, amely fordulóinak megrendezése a Debreceni Sportcentrum rövidtávú tervei között szerepel.

Ezen UCI és UEC versenyek lehetőséget biztosítanak a hazai versenyzők számára nemzetközi mezőnyben való megmérettetéséhez és nagyban hozzájárulnak a kerékpársport népszerűsítéshez.

2024szo09novEgész napvas10VeloPark Grand PrixDebrecen - VeloparkSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C2

'Fel a tetejéhez' gomb