Gravel

A Vértesben rendezik a Gravel Magyar Kupa 3. állomását

A Bianchi Gravel Magyar Kupasorozat következő állomásának a Vértes ad otthont, ahol száraz időben többségen gyors erdészeti és repedezett aszfalt utak várnak az indulókra. Ezúttal 104,8 km-es, illetve 52,4 km-es távok közül választhatnak a gravel bringások. 

Megállíthatatlanul robog az első évében a Bianchi Gravel Magyar Kupa, június 1-jén Vértesbogláron rendezik a sorozat 3. állomását egy ikonikus helyszínen, ugyanis Vértes lábánál található falu már 18-szorra ad otthont kerékpáros eseménynek. Kezdetben MTB Piknik néven rendeztek itt versenyeket, majd bekerült az MTB és Terepfutó Challenge futamai közé, 2023-tól pedig már gravel eseményt is szerveznek itt. Idei újításként nem csak a Gravel Magyar Kupa része lett a verseny, hanem a versenyközpont is megújul, melynek ezúttal a Vérteslovas Erdei Iskola és Szabadidőpark ad otthont.

Ahogy a sorozat összes futamán a Vértesben is rövid és hosszú távon versenyezhetnek a gravel bringások, a hosszú táv 2 kört, 104,8 km-t, míg a rövid táv 1 kört, 52,4 km-t tesz meg a pályán. A nyomvonal gerincét a Vértesben található aszfaltos erdészeti utak adják, amik mára már gravel utakká erodálódtak. Ezenkívül számítani kell széles földutakra, mezőgazdasági utakra, rövid szakaszon (mély) homokra – főleg ha rossz nyomot választunk Várgesztes után – és egy rövid, kissé vízmosásos emelkedőre is, de összességében gyors pálya várható.

Előnevezni május 29-ig itt tudtok, de a helyszínen is lesz lehetőség nevezni:

2024szo01júnEgész napBianchi Vértes GravelGravel Magyar Kupa 3. fordulóVértesboglár - Kossuth utcaSzakágGravelKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb