BMX Freestyle
Kiemelt

Nagyszerű BMX-es sikerek a montpellieri világkupán

Összesen 8 kategóriában 11 magyar rider indult a franciaországi világkupán, ahol szenzációs magyar eredmények születtek.

A BMX Freestyle Flatland eredményekről, ahol profi női kategóriában Mondics Annának 7,. Kádár Veronikának 8. lett, ezzel 1190 pontot gyűjtöttek az országnak. Profi férfi kategóriában Bordás Ákos 25. helyet, amatőr női kategóriában Várkonyi Eszter 1. helyet, amatőr férfi kategóriában Kriston Patrik 2. helyet, junior fiú kategóriában Kádár Péter szintén 2. helyezést ért el. Részletes beszámolónk az alábbi cikkben olvasható:

Kíváló eredmények a flatlandesektől a világkupán

BMX Freestyle Park számokban is kiváló eredmények születtek a szokásoshoz képest némiképp szűkebb mezőnyben, elit férfi kategóriában Ujváry Zolinak sikerült a fináléban való szereplést kiharcolnia, ami eddig nem sikerült magyar ridernek világkupán. Amatőr női kategóriában Molnár Noémi ezüstérmet szerzett, junior fiú kategóriában Varró Áron a 8., Finta-Szücs Szilveszter a 13. helyen végzett. Park profi férfi kategóriában Ujváry Zoltánnak az előkelő 7. helyet sikerült elhoznia, ezzel 620 pontot gyűjtve az országnak, Náhlik Péter pedig a 44. helyet csípte el.

Ujváry Zoltán (NYKSE) kiváló formában érkezett a megmérettetésre és a következőképp nyilatkozott a versenyt követően: „Nagyrészt otthon Nyíregyházán, valamint Debrecenben hangoltam a világkupára, de hatalmas lökést adott a debreceni nemzetközi C1-es kategóriás verseny is” – melyet meg is nyert – „A francia pályát már jól ismertem, hiszen korábban is versenyeztem már itt, számomra ez kifejezetten előny volt. Külön motivált, hogy már a kiutazást követő edzéseken is a legnagyobb nevekkel kerültem össze, ami persze nagyban köszönhető a kiváló ranglistahelyezésemnek is. Nagyon magabiztos és nyugodt voltam, így a tréningek során is éreztem, hogy ez az én hétvégém lehet. (…) A selejtezőben mindkét köröm remekül sikerült, minek eredményeképpen az előkelő tizedik helyen jutottam be a középdöntőbe. A középdöntőben ugyebár csak a jobbik kör számít, elsőre így egy biztonsági futást választottam, majd a második felvonásban kockáztattam, és mindent kiadtam magamból. A döntőre teljesen felszabadultam, úgy versenyeztem, mintha csak otthon a Fokos utcán a Street Parkban trükköznék.”

Park férfi kategóriában jelenleg 10. helyen áll Magyarország a világranglistán, míg flatland női kategóriában 3. helyen állunk.

Gratulálunk minden versenyzőnknek a kiváló teljesítményért!

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Ujváry Zoltán FB
'Fel a tetejéhez' gomb