MKSZ hírek

Világbajnok jótékonyság

Leukémiás gyermek támogatására lehet licitálni Valter, Cavendish és Sagan által aláírt baseball sapkára. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke szerint a vasárnap zárult Tour de Hongrie szombati szakaszára Budapesten ugyanakkora tömeg volt kíváncsi, mint amikor két évvel korábban a Giro d’Italiát látta vendégül a magyar főváros.

“Mint minden versenysport, így a kerékpársport is elsősorban a versenyzőkről szól. Ugyanakkor fontosak a csapatok, a kiszolgáló személyzet, a barátok, a családi háttér, az edzők, a klubok is, és természetesen a rajongók, akikből hála a Jóistennek egyre többet látunk akár a rajt- és célterületeken, akár a versenyek során szurkolói pontokon” – mondta az MTI-nek az MKSZ első embere, aki kitért a magyar körverseny szombati szakaszának rajtjára is. – “Amikor elrajtoltunk a Hősök teréről, azt láttuk, hogy Budapesten és a környékén ugyanannyian voltak kíváncsiak a Tour de Hongrie-ra, mint annak idején a Giro Nagy Rajtjára.”

Az elnök beszélt az MKSZ társadalmi felelősségvállalásáról is. Úgy érezzük, valamit vissza kell adnunk a támogatóinknak, segítőinknek, rajongóinknak – említette meg Princzinger Péter.  Egy baseball sapkát, amit a jelenleg a Girón szereplő magyar bajnok, Valter Attila, illetve a magyar körversenyen indult háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan és a 2011-ben vb-aranyérmes brit Mark Cavendish is aláírt, árverésre bocsát az MKSZ, az ebből befolyt pénzt pedig jótékony célra, beteg gyermekek családjainak támogatására fordítja.

Az MKSZ a “Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány” által támogatott gyermekek és családjaik közül Fannit választotta, akinél 2022-ben diagnosztizáltak leukémiát. Neki és a szüleinek szeretnénk segíteni ebben a hosszú, lelkileg és anyagilag egyaránt megterhelő harcban.

RÉSZLETEK A LICITÁLÁSRÓL

'Fel a tetejéhez' gomb