Terem

Magyar érem a junior terem EB-n

Május 10-11-én a németországi Amorbach adott otthont a teremkerékpárosok idei junior Európa-bajnokságának. 12 ország 80 versenyzője között a magyarok 5 fővel képviselték hazánkat.

Kerékpárlabdában a Tatai AC két fiatal versenyzője, Szabó Tamás és Szűcs Gergő első alkalommal vehette fel a válogatott mezt és küzdhetett meg a náluk 3-4 évvel idősebb játékosokból álló külföldi csapatokkal. Számukra a fő cél még a rutin- és tapasztalatgyűjtés volt. Higgadt, kitartó játékkal a 7. helyet szerezték meg, az új bajnok pedig a cseh válogatott csapata lett.

A Bokodi SE három sportolója már rutinos EB-szereplőként utazott ki a versenyre, hogy a művészkerékpárosok mezőnyét erősítse. A német-, olasz- és csehországi felkészülési versenyek eredményei alapján bizakodni lehetett a jó szereplésben.

Beck Zsombor a fiú egyéni kategória 10. helyét szerezte meg, de több is van a gyakorlatában. Jó versenyzéssel jövőre a 6-7. hely is reális eredmény lehet neki.

Lány egyéni kategóriában Pőhr Anita és Sárközi Anna már a negyedik EB-jükön képviselték Magyarországot. Anita egy nagyon szép versenyzéssel a 13. helyen zárt, míg Anna elmaradt a megszokott formájától és a 11. helyet szerezte meg, pedig a tudása alapján neki a top 6-ban lett volna a helye.

A két lány páros kategóriában is versenyzett, ahol fő vetélytársaik a csehek voltak, akik tavaly a dobogó alsó fokára állhattak és így a mi lányaink lettek a negyedikek. Idén viszont a csehek hibáztak, Anna és Anita pedig nagyon koncentráltan és magabiztosan versenyeztek, így a német és a svájci páros mögött a harmadik helyen végeztek, megszerezve ezzel a magyarok hatodik, illetve a Bokodi SE harmadik  EB érmét.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb