BMX Freestyle

Kíváló eredmények a flatlandesektől a világkupán

A franciaországi Montpellier adott otthont a BMX Freestyle Park és Flatland világkupának május 8-a és 12-e között. A SportZone SE cikkével gratulálunk a magyar indulóknak és a felkészítő edzőjüknek, Rob Altonnak a kiváló eredményekért és az emlékezetes teljesítményért.

Pénteken zajlott az Elite férfi flatland elődöntője, ahol a résztvevők rendkívül erős trükkökkel és stabil futamokkal kápráztatták el a közönséget. A magyar színekben Bordás Ákos képviselte hazánkat. Ákos a nagy nyomás ellenére is energikus volt, és a közönség támogatását magával hozva stabil futamot ment. Bár két hibával zárta a körét, ez a középmezőnyben a 25. helyezését eredményezte.

Szombaton folytatódott a verseny, ahol a magyar flatlandes csapat kiválóan szerepelt. A napot a női kategória döntője nyitotta, ahol Várkonyi Eszter nagyon stabil és változatos kört ment, ezzel elsőként kvalifikálva magát a döntőbe.

 A női Elite kategória elődöntőjében két magyar versenyző, Mondics Anna és Kádár Veronika is képviselte hazánkat. Anna változatos, laza gurulós és pörgős trükkjeivel kitűnt, és néhány hibával a 8. helyen jutott a döntőbe. Veronika pedig nagyon stabil futammal a 6. helyen biztosította helyét a döntőben, ahol mind a két lány a világ legjobbjaival mérkőzött meg.

A napot az amatőr kategória selejtezője zárta. Itt Kriston Patrik nyújtott kiemelkedő teljesítményt első nemzetközi versenyén, szinte hibátlan kört futva, így elsőként kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a közönség lelkesedése végigkísérte.

Vasárnap a döntő futamok napja volt. A lányok kategóriájával indult a nap, ahol Várkonyi Eszter a korábbinál még stabilabb futamot ment, így a dobogó legfelső fokára állhatott. Őt Clara Seigneur és Bouisset Elodie követték.

A junior kategóriában Kádár Péter változatos Pinky és Mc Circle kombinációkkal emelkedett ki, bár több hibával a második helyen végzett. Őt előzte meg a dobogón Thibaut Louise (FR) majd harmadikként Madeddu Pierre (FR).

Az amatőr kategóriában minden versenyző stabilabb lett a selejtezőhöz képest. Larose Guillaume erős hátsókerekes kombinációival az aranyérmet szerezte meg, míg Kriston Patrik, aki néhányat hibázott, az ezüstérmet vihette haza. A harmadik helyen Jumelin Gabin zárt.

Az Elite Women flatland döntőjében a magyar versenyzők, Kádár Veronika és Mondics Anna is kitettek magukért. Veronika, aki a selejtezőben még stabilan teljesített, a döntőben többet hibázott, így a 8. helyen zárt. Anna viszont sokat javított a futamán, és egy sokkal magabiztosabb körrel a 7. helyen végzett. A dobogó azonban a japán versenyzőké volt. Suzuki Nina lenyűgöző technikai készségével és szinte hibátlan előadásával mindenkit maga mögé utasított, első helyen végzett. A második helyen Miyashima Ayuna, míg a harmadik pozíciót Nakagawa Kirara szerezte meg.

 A verseny pozitív energiái és a közönség lelkesedése végigkísérte a versenyzőket, a magyar csapat pedig büszkén tekint vissza a hétvége eredményeire.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb