Gravel

Gyenesdiáson folytatódott a Gravel Magyar Kupa

A két rózsaszín trikós megvédte az első helyét

Május 4-én Gyenesdiáson rendezték a Bianchi Gravel Magyar Kupa második fordulóját, ahol a Keszthelyi-hegység emelkedőin 113,5 és 62 km várt az indulókra. Hosszú távon ezúttal is az első fordulóban abszolútban nyertes Borsos Benedek és Punk Adrienn voltak a leggyorsabbak, megőrizték az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót.

A gravel kerékpározást 2024-től már a Magyar Kerékpáros Szövetség is felvette a szakágai közé, aminek köszönhetően idén már kiírása került egy 5 futamost Gravel Magyar Kupa (az előző években KLND gravel sorozat néven futott), melynek a második állomását május 4-én a Balaton mellett, Gyenesdiáson rendezték. A Keszthelyi-hegység optimális helyszín gravel verseny rendezésére, hiszen rengeteg a széles, kavicsos út, ami ennek a szakágnak az angol elnevezésében is szerepel. A versenyszervezők is kihasználták a régió adottságait, szinte végig gyors, szilárd talajú útvonalon vezették végig a pálya nyomvonalát, így hiába esett rengeteg eső a verseny előtti napokban párszáz métertől eltekintve jól kerékpározható utakon zajlott a verseny. A versenyközpontnak a Festetics Imre Élményközpont adott otthont, ami jó választás volt, ugyanis hibátlanul kiszolgálta a versenyre érkezőket és emellett programot biztosított a családok azon tagjai számára is, akik nem indultak a versenyen.

Pontban 9 órakor rajtolt el a hosszú táv és a rövid táv együtt, míg az előbbiekre 113,5 km (2 kör) addig az utóbbiakra 63 km várt a Keszthelyi-hegység dombjain. A lassú rajt után az első emelkedőn gyorsan szétesett a több mint 150 fős mezőny és kialakult az esélyesek csoportja. Hosszú távon a férfiaknál kisebb meglepetésre az idei évben a gravel versenyeken jól szereplő Borsos Benedek legyőzte a Team Novo Nordiskban profiskodó Kusztor Pétert, mellyel összetettben tovább növelte az előnyét. Az abszolút női első helyért is izgalmas csata folyt Punk Adrienn és Buzek-Kiss Vera között, melyet ismét az előbbi nyert és megőrizte az összetett első helyért járó rózsaszín trikót.

Fotók és további információk a versenyről: https://klnd.eu/2024/04/21/bianchi-gyenesdias-gravel/

EREDMÉNY

2024szo04májEgész napBianchi Gyenesdiás GravelGravel Magyar Kupa 2. fordulóGyenesdiás - Festetics Imre ÉlményközpontSzakágGravelKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb