MTB
Kiemelt

Buzsáki Virág rangos mezőnyben lett kilencedik Svájcban

Buzsáki Virág minőségi mezőnyben szerzett kilencedik helyet a múlt hétvégén rendezett hegyikerékpáros Svájci Kupa-versenyen.

A világkupa alatti legmagasabb, március 24-i HC-besorolású viadal rangjához méltó mezőny állt rajthoz, a győzelmet a rövid- és olimpiai táv regnáló világbajnoka, a francia Pauline Ferrand-Prévot (Ineos Grenadiers) szerezte meg, aki négy szakágban – mountain bike mellett terepkerékpárban (cyclocross), országúton és gravelben – is volt vb-aranyérmes pályafutása során. Másodikként az olimpiai címvédő svájci Jolanda Neff (Trek Factory Racing-Pirelli) ért célba, megelőzve honfitársát, Alessandra Kellert (Thömus maxon).

A jb BRUNEX Superior Factory Racing magyar versenyzője 24 UCI pontot szerzett. Buzsáki Virág a kilencedik helyet szerezte meg, hét és fél perccel lemaradva Ferrand-Prévot mögött.

A mezőny erősségét jól jelzi, hogy negyedik a vb-ezüstérmes, két évvel ezelőtti Európa-bajnok francia Loana Lecomte lett, a hatodik pozíciót a 2016-os riói olimpián diadalmaskodó svéd Jenny Rissveds szerezte meg, míg Buzsáki előtt az a svájci Linda Indergand zárt, aki a tokiói ötkarikás játékokon megszerezte a bronzérmet Vas Kata Blanka előtt.

A junior fiúk mezőnyében Vas Barnabás a 16. (10 UCI pont), Takács Zsombor pedig a 17. helyen (9 UCI pont) végzett kicsit több mint 3 perc lemaradással a győztes svájci Micha Aldertől. A junior lányok közt Bruchner Regina a 12. helyen ért célba – 18 UCI pontot szerezve – hat perccel a szintén svájci Lara Leihner mögött.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Andrin Janser (Buzsáki Virág FB)
'Fel a tetejéhez' gomb