Para
Kiemelt

Wermeser Zsombor hetedik a parakerékpáros vb-n!

Az egyéni üldözőversenyben hetedik, míg omniumban 12. lett Wermeser Zsombor a Rio de Janeiróban rendezett parakerékpáros pálya világbajnokságon.

Az elmúlt évben a parakerékpáros szakág hazai legjobbjának választott Wermeser Brazíliában a C5-ös kategóriában csütörtökön az egyéni üldözőversenyben állt rajthoz és szerezte meg 4 perc 31 másodperces idővel a hetedik helyet a népes és erős mezőnyben, ezzel fontos lépést tett az újabb paralimpiai országkvóta megszerzése felé.

Megmérette magát a négy számból (az egyéni üldözőverseny mellett a 200 méterből, 1 kilométerből és scratchből) összeálló omniumban is. A legrövidebb távon – a vb honlapja alapján – 11.837 másodperccel (60,826 km/órás átlag) a 14. időt tekerte, 1 kilométeren 1:07.913 perccel a 13. lett (53,008 km/ó). Scratchben a futamában hetedik hellyel kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe, a zárónapon pedig a 14. lett egy kör hátránnyal.

„Az időket tekintve már látható az előre lépés Zsombor szereplésében, már csak a megszerzett helyezésekben kell, hogy meglátszódjon a befektetett munka. Nagyot léptünk előre a második paralimpiai kvóta felé, továbbra is bízunk benne, hogy ketten lesznek Párizsban” – értékelt Steiner György szakágvezető.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: 2024uciparatrack.com
'Fel a tetejéhez' gomb