Pálya

Szalontay 14. sprintben Hong Kongban

Szalontay Sándor sprintben a 14. helyet szerezte meg a Hong Kongban rendezett Nemzetek Kupája-állomáson.

A hétvégi megmérettetésen szombaton került sor a keirin vetélkedéseire, a 33 esztendős magyar bringás a viadal eredményközlő oldala alapján az első körben hetedik, utolsó helyen végzett a futamában, ahogy a reményfutamban is. Lovassy Patrik Rómeó hatodik hellyel kezdett, ugyanezt a pozíciót kaparintotta meg a reményfutamban is, így egyikük sem jutott a negyeddöntőbe. Lovassy holtversenyben a 38., Szalontay pedig 44. lett.

A vasárnapi sprint az olimpiai kvalifikáció szempontjából volt kulcsfontosságú, a kvalifikációban Szalontay 9.859 másodperces idejével a 16. pozícióban lépett tovább, Lovassy 43. lett 10.301 másodperccel, így számára véget ért a verseny.

A 16 közé jutásért Szalontay azzal a cseh Martin Cechmannal találkozott, aki közvetlenül mögötte zárt a rangsorolóban, mindössze két ezredmásodperccel lemaradva. A párharcot több mint négy tizedmásodperces előnnyel a magyar kerékpáros nyerte. A nyolcaddöntőben aztán a kvalifikáció leggyorsabbja, Matthew Richardson várt rá, a számban csapatban világbajnok, egyéniben vb-ezüstérmes ausztrál bő 2 tizeddel kerekedett felül. 14. helyével Szalontay a nemzetek rangsorában 10. pozícióban értékes olimpiai kvalifikációs pontokat szerzett.

A párizsi részvételbe beszámító kvalifikációs időszak utolsó Nemzetek Kupája-versenyének április 12-től 14-ig a kanadai Milton ad otthont.

Drijver Bertold omniumban állt rajthoz, mind a négy számban a mezőny hátsó felében zárt és miután a kvalifikációból a döntőbe jutott, a 23. pozícióban fejezte be a versenyt.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb