Pálya
Kiemelt

Három versenyzőnk indul az apeldoorni pálya Eb-n

Három magyar versenyző vesz részt a hollandiai Apeldoornban a szerdán kezdődő és vasárnapig tartó pályakerékpáros Európa-bajnokságon.

Pataki Ibolya pálya szakágért felelős vezető az MTI-nek elmondta: Szalontay Sándor sprintben és keirinben áll rajthoz, akárcsak Lovassy Patrik Rómeó. Utóbbinak a táv első felében speciális motorkerékpár mögött felvezetett keirin a kiemelt száma, ugyanakkor tőle extra teljesítményt nem vár a szövetség, miután nem tudott pályán edzeni. A Lengyelországban készülő Szalontaynak sprintben az első nyolcba kell kerülnie, hogy megmaradjon a matematikai esély az ötkarikás kvóta megszerzésére, keirinben a 7-12. helyért zajló kisdöntő a minimum elvárás a rutinos bringástól.

Drijver Bertold omniumban és pontversenyben szerepel majd. Az ő, szemszögéből szerencsétlenül alakul az Eb programja, mivel a négy számból álló, későn este záruló omniumot szombaton rendezik, a pontverseny selejtezőjére pedig – amelyben tavaly a kontinensviadalon és a világbajnokságon egyformán nyolcadik lett – a zárónap reggelén kerül sor. Előbbiben a 15-be, utóbbiban világranglista-másodikként a legjobb tízbe kerülés az elvárás vele szemben.

Csengői Bálint ezúttal angliai egyetemi vizsgája miatt nem indul, míg a szakággal ismerkedő és igen ígéretes tehetség Zsankó Petra rajta kívülálló okok miatt nem tudott eleget edzeni pályán ahhoz, hogy részt vehessen a kontinensviadalon.

'Fel a tetejéhez' gomb