Cyclo-cross
Kiemelt

Vas Barnabás harmadik, Vas Blanka hetedik Hulstben a világkupán

A magyar bajnok Vas Kata Blanka a hetedik helyen ért célba a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat szombati versenyén a hollandiai Hulstben.

A hatkörös viadal rajtjánál kissé beragadt az SD Worx 22 éves bringása, ezt követően viszont folyamatosan javuló köridőkkel szépen zárkózott a rendkívül meredek rézsűkkel tarkított, saras pályán. Így egymást követő harmadik versenyét zárta a legjobb nyolc között az október közepén kulcscsonttörést szenvedett Vas: kedden ötödik lett a gaverei vk-futamon, majd csütörtök este negyedikként ért célba a Superprestige-sorozatba tartozó diegemi villanyfényes versenyen.

A szélmalom miatt jellegzetes hulsti viadalon a holland Puck Pieterse diadalmaskodott, a hazai közönség örömére megismételve tavaly novemberi sikerét.

Brutálisan nehéz pályán, Hulstben folytatódott a cyclo-cross-világkupa, egy olyan helyszínen, ahol az átlagosnál többet kell futni, és emiatt nem kifejezetten kedvez Vas Blankának. A sérülése után a formáján dolgozó magyar bajnok ennek ellenére biztatóan ment, gyorsuló köröket futott és végül hetedik lett. Egy pici késői hiba miatt pedig a győzelemért folyó meccs is csak a végén dőlt el. eurosport.hu

Vas öccse, Barnabás harmadikként zárt a juniorok között.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Daniël Marsupilami
'Fel a tetejéhez' gomb