Országút
Kiemelt

Megmaradt az Epronex lendülete!

Új helyszínen, de a szokásos színvonalon tartotta meg évértékelő sajtótájékoztatóját az Epronex-Hungary Cycling Team, amely hosszú idő után ismét hazai kontinentális csapatként, szép eredményekkel zárta a 2023-as szezont. Az eseményről az Index számolt be részletesen.

Különleges év volt az idei az Epronexnek, ugyanis a gárda kontinentális csapattá lépett elő. Masszív kihívás volt ez, nemcsak a versenyzőknek, hanem a stáb minden tagjának. Kiss Gergely úgy fogalmazott, összeségében előre aláírták volna az ilyen „első évet”.  – írja a portál.

Ami a következő idényt illeti, a csapat készen áll, kilenc elit versenyzővel vág neki az Epronex a következő esztendőnek. A kilenc bringásból hatan magyarok, a dél-afrikai Byron Munton mellett két holland, illetve két U23-as (Árvai Kristóf és az újonnan érkező Vaskó Levente) versenyző is helyet kapott a keretben. – írják továbbá.

További változás a csapat életében, hogy Valent Márk külföldön folytatja pályafutását. Teljesítményével rászolgált a feljebblépéshez, az olasz Team Colpackhoz szerződik. Ez az az egyesület, amely profi bringást faragott Filippo Gannából és Giulio Cicconéból is.

“Elég hirtelen jött minden, körülbelül másfél hónapja kerestek meg. Viszonylag nagy csapatról van szó, ám így is mérlegelnem kellett.” – nyilatkozta az Indexnek a fiatal versenyző, aki ki is költözik Bergamóba.

Szintén újdonság, hogy az Epronex a következő évtől már nem Cipollini, hanem tárcsafékes Wilier kerékpárokkal versenyez majd. A stáb azonban marad a régi, Ivanics Gergely, Bognár Gábor, Szabó Tamás és Arany Gábor továbbra is segíti a csapatot. Ami pedig a célokat illeti, a csapat fő versenye 2024-ben is a Tour de Hongrie lesz, amelyen akár a nagy sprinterek bajszát is megrángatnák. – zárja beszámolóját a híroldal.

A tavalyi Tour de Hongrien pedig szintén az Index munkatársai kísérték végig a csapat. A versenyen készült felvételek itt érhetők el:

Sok sikert kívánunk a csapatnak 2024-ben!

Szerző
index
'Fel a tetejéhez' gomb