Cyclo-cross
Kiemelt

Vas Kata Blanka hetedik hellyel tért vissza

A Vas Blankát foglalkoztató SD Worx csapat pénteken közösségi oldalán jelentette be, hogy a 22 éves versenyző a kortrijki X2O Trophy CX elnevezésű cyclocross-viadalon (terepkerékpár) ül majd ismét nyeregbe. Bukását követő első versenyén a hetedik helyen végzett.

“Nincsenek elvárások vele szemben, már az is nagy öröm, hogy alig egy hónappal a bukása és a műtét után ismét versenyezhet. A rehabilitáció alatt sok izmot felszedett a felsőtestére, hogy a teste jobban bírja az egyenetlen terep okozta rázkódásokat” – árulta el Lars Boom, az SD Worx sportigazgatója.

A sportvezető hozzátette, Vas továbbra is rendkívül magas szintet képvisel, de kiesett a versenyek ritmusából, így a szombati viadalon az elsődleges cél az lesz, hogy ismét kerékpáron legyen és szokja a légkört.

Vas október 18-án edzés közben bukott, és már másnap megműtötték. A rehabilitációt Hollandiában végezte a hegyikerékpárban olimpiai és országúton világbajnoki negyedik, illetve utóbbi szakágban U23-as vb-aranyérmes kerekes.

A 22 esztendős magyar bajnok rehabilitációja után szombaton versenyzett először, a kortrijki X2O Trophy CX elnevezésű viadalon – amelyet a világ- és Európa-bajnok holland Fem van Empel nyert meg – közel három és fél perces lemaradással a hetedik helyet szerezte meg.

A szezon eddigi eredményei alapján nem meglepetés, hogy Fem Van Empel nyerte a cyclocross X2O sorozat kortrijki versenyét. A második helyen Lucinda Brand, a harmadikon Puck Pieterse végzett, így nagyjából a papírformának megfelelően alakult az élmezőny versenye. Az októberi kulcscsonttörése után most visszatérő Vas Blanka sokáig a korábbi világbajnok Canttal harcolt, hetedik lett. – számolt be a versenyről az eurosport.hu.

EREDMÉNY

Szerző
MTI
Forrás
Fotó: Team SD Worx
'Fel a tetejéhez' gomb