Cyclo-cross

Újabb kiemelkedő magyar cyclo-cross sikerek

Miközben Vas Barnabás a franciaországi világkupán szerepelt, addig a magyarok többsége a szlovákiai Somorján versengett.

A franciaországi Troyes-ban folytatódott a 2023-2024-es Cyclo-cross világkupa. A sorozat negyedik fordulójában egy viszonylag saras, technikás kanyarokkal teletűzdelt pálya várt a kerekesekre. Vas Barnabás személyében a junior fiúknál egy magyar bringásnak is szoríthattunk. A futamot kisebb meglepetésre az olasz Stefano Viezzi nyerte, miközben a magyar tehetség a remeknek mondható 11. (+ 1:16) helyen zárt a közel ötven fős mezőnyben, ezzel tizenöt UCI világranglista pontot szerezve.

Eközben Szlovákiában egy háromnapos „cross-ünnepet„ rendeztek az X-bionic olimpiai központ területén. November 17-én pénteken a C2-es besorolású Cyclo-cross Európa Kupán versengtek az U17-es, az U19-es és az U23-as korosztály legjobbjai.

A tizenhét éven aluliaknál Berencsi Benedek (Superior Racing Team) az előkelő harmadik helyen végzett, míg Vizi Gáspár (DSI Cycling Team) ötödik lett.

A junior lányok már UCI pontokért küzdöttek, itt Bruchner Regina (Green Zone-ZKSE) szerepelt kiválóan ugyancsak dobogóra állva, nem mellékesen tizenöt pontot gyűjtve.

Az ifjúsági korú fiúknál Takács Zsombor (Superior Racing Team) hatalmas fölénnyel, közel két és fél perces előnnyel diadalmaskodott, sikerével negyven világranglista pontot szerezve, nem mellékesen átvéve a vezetést a sorozat összetettjében.

Szombaton és vasárnap ugyancsak egy C2-es viadalnak adott otthont a helyi lóversenypálya környéke. A pénteki naphoz hasonlóan a hétvége első akkordján is a szél játszotta a főszerepet. A legkisebbeknél Sipos Borisz Ali (Cube-Csömör) harmadikként ért célba, miközben Bökönyi Huba Árpád (MTB Sopron SE) az előkelő ötödik, míg András Péter Patrik (Superior Racing Team) a hatodik helyen abszolválta a futamot. A lányoknál Hegedűs Heléna (Cube-Csömör) csak a sprintben maradt alul, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A tizenöt éven aluliaknál Szilasi Dániel (Superior Racing Team) taktikus versenyzéssel szerezte meg az első helyet.

Az U17-es fiúk viaskodásának végén Berencsi Benedek emelhette a magasba a kezeit, majd jöttek a juniorok, ahol Takács Zsombor újabb fontos győzelmet aratott, ezzel ismét harminc UCI pontot kasszírozva – ugyanebben a rajtban Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) a hetedik lett (6 UCI pont).

Az elit hölgyeknél Bruchner Reginát csak két riválisa tudta megelőzni, ami húsz világranglista pontot ért.

Az aktuális ranglistán továbbra is remekül állnak a magyar juniorok: Takács Zsombor 220 ponttal a negyedik, Vas Barnabás pedig 180 ponttal a nyolcadik.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb