Országút

Kusztor Péter 2024-ben is a Team Novo Nordisknál versenyez

Az amerikai ProTeam hivatalosan is bemutatta a jövő évi keretét.

Kusztor Péter számára a 2018-as Cseh Körversenyen történt bukását követően vált világossá, hogy cukorbeteg. A magyar versenyző ezután került a színtisztán csak egyes típusú diabéteszes sportolókból álló másodosztályú, Team Novo Nordisk csapatába, melynek színeiben az elmúlt években olyan neves viadalokon láthattuk, mint a Milánó-Sanremo, a Lengyel Körverseny vagy a Dán Kör, hogy a Tour de Hongrie-ról már ne is beszéljünk.

“Vitathatatlanul a 2023-as volt a Team Novo Nordisk történetének legjobb szezonja – értékelte a mögöttünk hagyott idényt Vaszilij Davidenko csapatvezető. – Végig következetes és konzisztens teljesítményt nyújtottunk, a tehetséges fiataljaink pedig a tapasztalt versenyzőink iránymutatásával, rohamtempóban fejlődnek.”

Az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett sor keretéből ketten távoztak, a finn Joonas Henttala visszavonult, míg az üzbég Ulugbek Saidov máshol folytatja. Ellenben négyen érkeztek, nevezetesen a francia Doriand Percrule, az olasz Alessandro Perracchione, az ugyancsak talján Antonio Polga, valamint a brit Nathan Smith. Kusztor Péter immáron a hatodik szezonját kezdi a csapatnál.

A Team Novo Nordisk 2024-as kerete: Hamish Beadle (új-zélandi), Samuel Brand (brit), Stephen Clancy (ír), Lucas Dauge (francia), Quinten de Graeve (belga), Gerd de Keijzer (holland), Jan Dunnewind (holland), Declan Irvine (ausztrál), Matyas Kopecky (cseh), Kusztor Péter (magyar), David Lozano (spanyol), Doriand Percrule (francia), Alessandro Perracchione (olasz), Andrea Peron (olasz), Logan Phippen (amerikai), Charles Planet (francia), Umberto Poli (olasz), Antonio Polga (olasz), Filippo Ridolfo (olasz) és Nathan Smith (brit).

'Fel a tetejéhez' gomb