Terem
Kiemelt

Művészkerékpáros világkupát rendeztek Kisvárdán

A szakág világkupa-sorozatának harmadik fordulóját rendezték hazánkban.

 A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium tornacsarnoka adott otthont a 2023-as Művészi Kerékpáros Világkupa harmadik fordulójának. A versenyen nyolc nemzet közel negyven sportolója mérte össze a tudását.

A hivatalos megnyitóünnepséget követően a kerékpárosokra irányult a figyelem. A vegyespárosoknál, ahol nincs megkötés a női és-vagy a férfi résztvevők között, a német Nico Rödiger, Lea-Victoria Styber alkotta kettős diadalmaskodott az ukrán duó, nevezetesen Kristina Kopor és Stanislav Bodnar előtt.

A női párosok számában ugyancsak német sikernek tapsolhatott a nagyérdemű, miután Annice Niedermayer és Jessie Hasmüller érdemelte ki az aranyérmet. Mögöttük a svájci Larissa Tanner, Simona Lucca duó lett a második, míg a dobogó legalsó fokára az ugyancsak svájci Sina Bagli és Julia Hammerli alkotta csapat fért oda. A magyarok – Sárközi Anna és Pöhr Anita – az ötödik helyen végeztek.

A női négyesek viaskodásában szintúgy a sportág nagyhatalma, a német kvartett érdemelte ki a legnagyobb elismerést. A Tijem Karatas, Annika Rosenbach, Stella Rosenbach és Milena Schwarz összetételű sor nagy fölénnyel diadalmaskodott a svájci alakulatokat megelőzve.

Az esemény fénypontja mint mindig, ezúttal is a női, majd pedig a férfi egyes küzdelmei voltak. A hölgyeknél kisebb meglepetésre a svájci Alessa Hotz győzött, a világkupa-sorozat éllovasát, a német Ramona Dandlt megelőzve – a harmadik helyet Dandl honfitársa, Lara Füller szerezte meg. A magyarok közül Hugyecz Zsófia a nyolcadik, míg Sárközi Anna a kilencedik helyen zárt.

A férfiaknál nem született meglepetés, a szám világbajnoka, a német Lukas Kohl magabiztos sikert aratott, maga mögé utasítva a spanyol Emilio Arellanót és a német Philipp-Thies Rappot. Varga Csaba az ötödik, Marosi Áron pedig a hatodik helyen végzett.

A 2023-as világkupa-sorozat november 25-én, a belga Merelbekében zárul.

EREDMÉNY

2023szo28oktEgész napArtistic Cycling World CupKisvárda - Szent László Katolikus IskolaSzakágTeremKategóriaUCI CDM

'Fel a tetejéhez' gomb