MTB

Gerely Attila 5. helye Sakaryában az XCE Continental Series versenyen

2023. október 27-én a törökországi Sakaryában Mountainbike Eliminator kontinentális széria versenyt rendeztek, amelyen Gerely Attila 5. helyen végzett.

Attila a verseny után így nyilatkozott: “Szeretek itt versenyezni. Tavaly ugyanezen a pályán világkupán 5. helyet tudtam szerezni, és talán emiatt is pozitív érzésekkel álltam rajthoz. Az időfutamom nagyon erősre sikerült, éreztem hogy ez jó lesz, de engem is meglepett hogy az én köröm lett a leggyorsabb, így 1. rajtszámmal kvalifikáltam a versenybe. A negyeddöntő végéig minden jól ment. Az elődöntő rajtjánál sajnos egy kisebb hibát vétettem, utána már csak a 3. helyre tudtam felküzdeni magamat. Így a kisdöntőben folytathattam az 5-8. helyért, ahol legjobban Jakob Klemencictől tartottam. Jakob nagyon erős, ő most a címvédő Európa bajnok, de a legnagyobb csatát most mégis a Török versenyzőkkel kellett vívni. A saját pályájukat nyilván jól ismerik, de még így is meglepett hogy mennyit erősödtek. Látszik hogy rengeteg munkát fektettek be az elmúlt 1-2 évben, ezúton is gratulálok nekik! Végül sikerült megnyernem a kisdöntőt, így 5. helyre szólítottak a pódiumra.”

A dobogó felső fokára Daniel Castillo Noyola léphetett, aki – nagy meglepetésre – a második helyre tudta szorítani a 2021-es világbajnok Simon Gegenheimert, és harmadik helyre a négyszeres világbajnok Titouan Perrin Garniert. A pódium negyedik helyére a német bajnok Felix Klausmann állhatott. Jó volt látni ilyen versenyzőkkel egy pódiumon a magyar bajnoki mezt, benne Attilát.

Attila vasárnap ugyanitt az Európa Bajnokságon folytatja a versenyzést.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb