Cyclo-cross

Kazincbarcikán indult a Cyclo-cross Magyar Kupa

Az elit hölgyeknél Punk Adrienn (Joyride WCT), míg a férfiaknál Valent Márk (Epronex-Hungary Cycling Team) diadalmaskodott.

A szokásoknak megfelelően a Csonakázó-tó körül kijelölt pálya adott otthont az immáron XII. KolorCross terepkerékpáros versenynek, amely egyben a 2023-2024-es Magyar Kupa-sorozat első állomása is volt. A tó melletti parkban rézsűk, palánk, technikás kanyarok sokasága és homokágy is nehezítette a kerekesek előrehaladását.

A délelőtti program a kilenc éven aluli lányok és fiúk futamával vette kezdetét. Előbbiben Storcz-Nagy Luca (Superior Racing Team), míg utóbbiban Katona Attila (DSI Cycling Team) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Hegedűs Helga (Cube-Csömör) sikerét hozta a csatározás, az U11-es fiúknál pedig Mády Áron (DVTK Cycling Team) győzött. WU13-ban Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) aratott magabiztos győzelmet, míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) volt a legügyesebb.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már egy kicsit nehezedett. Az abszolút győzelmet az U17-es Vizi Gáspár (DSI Cycling Team) szerezte meg, miközben U15-ben csapattársa, Kovács Béla (DSI Cycling Team) diadalmaskodott. WU15-ben Hegedűs Heléna (Cube-Csömör), WU17-ben pedig Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő SE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es lányok és fiúk, valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Kiss Vince Dániel (Bike Zone Gödöllő SE) fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Kiss Viktória (FTC) bizonyult megállíthatatlannak.

Az elit nőknél Punk Adrienn (Joyride WCT) haladt át elsőként a célvonalon, a Master hölgyeknél pedig Király Katalin Magdolna (Trek SE-Partinergy) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már hét kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Valent Márk (Epronex-Hungary Cycling Team) ünnepelhetett Márkus János (Joyride WCT) előtt, a Master 1-ben pedig Hugauf Marcell (Fillari Team Budaörs KSE) győzött.

A kupaforduló a Master korosztály további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Burgermeister Balázs (Cube-Csömör), Master 3-ban Filepkó Gábor (Gesu Bikewear Cycling Team), Master 4-ben pedig Polonkai László (HOTE Cycling Team) emelhette magasba a karjait.

A sorozat következő versenyét november 5én Kecskeméten rendezik.

EREDMÉNY

2023vas22oktEgész napXII. KolorCross CX Magyar KupaI. fordulóKazincbarcika - Csónakázó tóSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb