Cyclo-cross

Hétvégén rajtol a Cyclo-cross Magyar Kupa!

Október 22-én ismét KolorCross Kazincbarcikán!

Egy év kihagyás után idén ismét Kazincbarcikára látogat a hazai cyclo-cross mezőny, 2023. október 22-én a Csónakázó-tó melletti parkban mérhetik össze erejüket a bringások a Cyclo-cross Magyar Kupa nyitányán. – írja a bikamag.hu.

Kazincbarcika már hagyományos helyszínnek számít a hazai cyclo-cross világában, azok közé a helyszínek közé tartozik az idei versenynaptárból, ahol legtöbbször rendeztek versenyt. Idén október 22-én már 12. alkalommal állhatnak rajthoz a bringások a KolorCrosson és ahogy két évvel ezelőtt most újra a KolorCross-szal kezdődik a Cyclo-cross Magyar Kupa.

A Csónakázó-tó melletti parkban évről-évre remek versenyeket rendeznek, rézsűk, palánk, kanyarok sokasága és tavalyelőtt óta egy homokbánya is színesíti a nyomvonalat, amiben idén még egy kis változásra is számíthatnak az indulók. Ezenkívül a pálya több helyen megújul, például az idei évben a tavat teljesen megkerüli majd.

Október végén az időjárás már kérdéses, lehet száraz pálya is ilyenkor, mint 2 évvel ezelőtt, de akár lehet igazi crossos időjárás sárral és hűvösebb körülményekkel, viszont legyen bármilyen idő biztosan izgalmasak csatákat vívnak majd a versenyzők.

A versenyen a legkisebbektől az elit versenyzőkön át az idősebb bringásokig rajthoz állhat mindenki (feltéve ha rendelkeznek versenyengedéllyel vagy szabadidős kártyával), de az igazolt kerékpárosokon kívül a hobbi bringások is kipróbálhatják magukat mtb vagy cyclo-cross kerékpár nyergében a nap utolsó futamában.

Hűvös idő esetén érdemes lesz kihasználni a Kazinczy Sportcsarnok nyújtotta öltözési lehetőséget, ami mellett a kerékpárokat is itt tudjuk majd lemosni. A parkolás idén a leendő vízi komplexum melletti területen lesz lehetséges, ahonnan könnyen elérhető lesz a dupla depó területe. És aki energiapótlásra vágyik a verseny után az a Pityókás Lángos büféből tud magának finomabbnál finomabb ételeket vásárolni.

Nevezés október 18-a éjfélig!

VERSENYKIÍRÁS

2023vas22oktEgész napXII. KolorCross CX Magyar KupaI. fordulóKazincbarcika - Csónakázó tóSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

A CX Magyar Kupa további versenyei

Aktuális hónap
Szerző
bikemag.hu
'Fel a tetejéhez' gomb