Cyclo-cross
Kiemelt

Győzelemmel nyitotta cyclo-cross szezonját Vas Kata Blanka

A verseny junior futamában Vas Barnabás a kiválónak mondható negyedik helyen zárt.

A holland GP Oisterwijk C2-es kategóriás cyclo-cross viadalán kezdte a 2023-2024-es terepkerékpáros idényét a magyar bajnok, Vas Kata Blanka. A megmérettetés 2900 méteres pályája könnyűnek semmiféleképpen sem volt nevezhető, hiszen kockaköves részek, homokágy, technikás kanyarok, na meg murvás részek is tarkították.

Mivel a cyclo-cross világkupa tengerentúli nyitányát elég sokan kihagyták, így viszonylag neves mezőny gyűlt össze Hollandiában, Blanka mellett többek között Denise Betsema (Pauwels Sauzen Bingoal), Annemarie Worst (Cyclocross Reds) és Aniek van Alphen (Cyclocross Reds) is ott volt a rajtnál.

Habár az eső igencsak megnehezítette a kerekesek dolgát, a Team SD Worx magyar kiválósága hamar magához ragadta a kezdeményezést, majd nyerte meg magabiztosan a versenyt van Alphen és Betsema előtt, ezzel negyven UCI világranglista pontot gyűjtve.

Mindeközben a junior fiúk futamában is volt magyar érdekeltség, Vas Barnabás (Cube-Csömör) révén, aki a dobogós helyezések sorrendjébe nem tudott ugyan beleszólni, ellenben mindössze szűk egy perc hátránnyal, az előkelő negyedik helyen ért célba, ami tizenkét UCI pontot eredményezett.

EREDMÉNY

GP Oisterwijk 2023 – Men Junior (CJ)

Forrás
Fotó: Jef Kusters Photography
'Fel a tetejéhez' gomb