Országút
Kiemelt

Kilencedik helyen összetettben Fetter Erik a Horvát Körön

Az EOLO-Kometa magyar bringása teljesítményével huszonöt UCI világranglista pontot is szerzett.

Szeptember 26. és október 1-je között rendezték a 2.1-es besorolású Horvát Körversenyt, melynek mezőnyében Fetter Erik révén egy magyar kerekesnek is szoríthattunk. A megmérettetés első két etapja a sprintereknek kedvezett, ellenben a harmadik Otacac és Opatija közötti penzum már az összetett versenyre is befolyással bírt.

A dimbes-dombos penzum egy igencsak nehéz körpályán zárult, ahol a kerekeseknek kétszer is abszolválnia kellett az Opatija 400 méter hosszú, átlag 12,6%-os falát, ami természetesen megrostálta a mezőnyt. Az etapgyőzelmet végül az olasz Nicoló Parisini (Q36.5 Pro Cycling Team) szerezte meg, miközben Erik az előkelő hatodik helyen ért célba, ezzel összetettben a tizenkilencedik pozícióba előrelépve.

“Igazán technikás befejezés volt. Amikor Quinn Simmons (Lidl-Trek) az utolsó körben támadott, azonnal tettem rá a kereket, ám az emelkedő túl rövid volt ahhoz, hogy jelentős különbséget lehessen kialakítani” – nyilatkozta az olasz-spanyol csapat honlapján Fetter. – “Fontos volt, hogy jó helyen forduljak a visszafordítónál, ami már az utolsó kilométeren belül volt. A csapat ezúttal is remek munkát végzett, nagyon jól helyezkedtünk, így jó eredményekért küzdöttünk.”

Másnap Krk és Labin között vezetett a táv, öt kategorizált emelkedővel és természetese hegyi befutóval. A győzelmet a szlovén Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) érdemelte ki, miközben Fetter a hetedik helyen gurult át a célvonalon. Összetettben az amerikai Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) állt az élre, mialatt a magyar bringás is felugrott az első tíz közé.

“Kétségtelen, hogy ez volt a verseny királyszakasza” – mondta röviddel a célba érkezést követően Fetter. – “Nagyon nehéz nap volt, de a csapat remekül dolgozott, habár azt gondoltuk, hogy szelektívebb lesz az utolsó emelkedő. Végül sprint döntött, ahol ugyan nem én voltam a leggyorsabb, de azt hiszem, hogy büszkék lehetünk arra, amit elértünk.”

Az ötödik etap újfent mezőnyhajrával végződött, amely a venezuelai bajnok, Orluis Aular (Caja Rural-Seguros RGA) sikerét hozta, aki ezzel az összetettben is az élre állt, Fetter Erik kiváló helyen, 14-ként érkezett.

Samobor és Zágráb között egy 157,5 kilométeres penzummal zárult a viadal. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az etapgyőztes személyéről sprint döntött, aki az ausztrál Campbell Stewart (Team Jayco-AlUla) lett. Eléggé drámaian zárult a mezőnyhajrá, amelyben a verseny éllovasa, Aular hatalmasat bukott, így ha a norvég Alexander Kristoff (Uno-X Pro Cycling Team) megnyerte volna a szakaszt, akkor azzal vitte volna az összetett elsőséget is. Mivel azonban nem nyert, így Aular végzett az élen.

Az EOLO-Kometa csapata eléggé aktív volt az etap folyamán, próbáltak rámenni az időjóváírásokra. A sor első számú embere, Fetter Erik végül az összetett kilencedik helyén zárt, ezzel huszonöt UCI világranglista pontot szerezve.

“Megpróbáltuk már az etap elején kijátszani a kártyáinkat, azzal a céllal, hogy esetleg bónuszmásodperceket szerezzünk” – értékelt a versenyt követően a magyar kerekes. – “A csapat hatalmas munkát végzett, jól kontrolláltuk a veszélyes szituációkat. Büszkék lehetünk arra, amit itt a Horvát Körversenyen felmutattunk.”

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: EOLO-Kometa
'Fel a tetejéhez' gomb