MTB
Kiemelt

Les Gets-ben rendezték a MTB világkupát

Buzsáki Virág és Palumby Zsombor mellett Bokros Csenge Anna és Horváth Áron Mihály is UCI pontokat szerzett.

Szeptember 9-10-én a francia Les Gets adott otthont a 2023-as hegyikerékpáros világkupa-sorozat hatodik fordulójának. A pálya egy viszonylag kompakt, látványos nyomvonalat biztosított sziklakertekkel és technikás részekkel. A hosszú hétvége a női és a férfi elit short track futamaival kezdődött, előbbiben Buzsáki Virág (jb Brunex Superior Factory Racing) az előkelő 18. helyet kaparintotta meg, mindössze negyvennyolc másodperccel lemaradva a győztes, holland Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) mögött.

Másnap az olimpiai cross-country (XCO) szám következett. Az U23-as lányok bő ötven fős mezőnye öt kört abszolvált, melynek végén az új-zélandi Samara Maxwell győzedelmeskedett. Bokros Csenge Anna egy kör hátránnyal a 42. helyen zárt, ezzel kettő UCI világranglista pontot szerezve.

A huszonhárom éven aluli fiúk már hatszor tekerték körbe a pályát, ami a leggyorsabban a francia Adrien Boichis-nek (Trinity Racing MTB) sikerült, miközben Horváth Áron Mihály a 91. (1 kör hátrány) helyen ért célba a 115 fős rajtban, amely ugyancsak kettő világranglista pontot jelentett.

Az elit hölgyek szintén hat kört teljesítettek, az osztrák Mona Mitterwallner (Cannondale Factory Racing) sikerével. A hetven fős mezőnyben Buzsáki Virág a remeknek mondható 21. (6:15) helyen érkezett, ami lehetett volna top-20 is, ha nem keveredik bukásba, mindezek ellenére elégedetten konstatálhatta, hogy újabb 64 UCI ponttal gazdagodott.

Az elit férfiaknál a francia Victor Koretzky (Specialized Factory Racing) diadalmaskodott. A nyolckörös futamnak több mint százan vágtak neki, közte Palumby Zsomborral, aki végül két kör hátránnyal a 81. lett, mely eredményéért három világranglista pontot kapott.

A világkupa-sorozat szeptember utolsó hétvégéjén az Amerikai Egyesült Államokban, pontosabban Snowshoe-ban folytatódik.

EREDMÉNYEK

Forrás
Fotó: EGO-Promotion - Buzsáki Virág FB
'Fel a tetejéhez' gomb