MTB

Szorgosan gyűjtögette a világranglista pontokat Buzsáki Virág

A jb Brunex Superior Factory Racing versenyzője Svájcban, majd Andorrában állt rajthoz. A glasgow-i összkerékpáros világbajnokságot követően augusztus 19-20-án a kiemelt kategóriás Swiss Bike Cup Basel XCO versenyén folytatta szezonját Buzsáki Virág. A magyar kerekes kiváló teljesítményt nyújtott és az előkelő hatodik helyen abszolválta a viadalt, ezzel harmincöt UCI világranglista pontot gyűjtve.

Ezt a megmérettetést néhány nappal később, egészen pontosan augusztus 24. és 27. között az andorrai Pal Arinsalban rendezett, UCI hegyikerékpáros világkupa-sorozat ötödik fordulója követte. Virág az olimpiai XCO mellett az XCC, azaz a Short Track számban is érdekelt volt. A futamot az a svájci Alessandra Keller nyerte, aki Baselben (XCO) is diadalmaskodott, miközben Buzsáki a 25. helyen zárt úgy, hogy az első körben leesett a lánca, így bőven volt honnan visszaküzdenie magát. Végül 1 perc 50 másodpercet kapott a győztestől.

Az XCO futam reggelére leszakadt az ég, ami igencsak sarassá változtatta az emelkedőkben és lejtmenetekben bővelkedő, több versenyző által is csak az év legkeményebb penzumaként jellemzett nyomvonalat. A rajt az osztrák Mona Mitterwallner sikerét hozta, Buzsáki Virág a 49. (+ 15:00) helyen zárt, ami újabb tizenkilenc UCI pontot ért.

A hegyikerékpáros világkupa-sorozat szeptember közepén a franciaországi Haute-Savoie-ban folytatódik.

EREDMÉNYEK

Forrás
Fotó: Niklas Hartmann / EGO-Promotion
'Fel a tetejéhez' gomb