Országút

Felix Orn-Kristoff duplája az ifjúsági világkupán

Az első szakaszhoz hasonlóan Ibrányban is mezőnyhajrá döntött a győztes kilétéről, ahol egy a Vásárosnaményihoz hasonló koreográfia végén az összetett éllovasa, a norvég Felix Orn-Kristoff diadalmaskodott – legjobb magyarként Pakot András az előkelő ötödik helyen ért célba.

Egy mindössze 86,3 kilométeres félszakasszal folytatódott Ibrány körül a Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa. A penzum során a kerekesek két nagyobb kört tettek meg Nagyhalász, Kótaj, Búj és Paszab érintésével, majd két kisebbet Ibrány területén. A szervezők az első nagy kör végén jelölték ki az egyetlen gyorsasági részhajrát, amelynek a zöld trikóért folyó harcban volt jelentősége.

A rajt pillanatában egy heves zápor kapta el a mezőnyt, minek eredményeképpen több kisebb bukás is történt, sajnos a legjobb magyar kerekesnek járó megkülönböztető trikót viselő Pakot András is a földre került.

Szerencsére az esőzés hamar alábbhagyott, miközben a fiatalok óriási tempóban közlekedtek, az első óra átlaga ezúttal is meghaladta az ötven kilométer/órát.

A nap egyetlen gyorsasági részhajrájáig nem tudott egyetlen komolyabb szökés sem ellépni, a  sprintet az összetett éllovasa, a norvég Felix Orn-Kristoff nyerte a lengyel Kacper Mientki és a zöld trikós, ugyancsak norvég Mikal Uglehus előtt.

Az etap derekán a magyar Feldhoffer Bálint lépett el egy dán bringás, nevezetesen August Birk Hundt társaságában. A kettős legnagyobb előnye mindössze bő harminc másodpercnél tetőzött, érthető módon az összetett versenyben lévő minimális differenciák miatt a norvégoknak nem volt megfelelő ez az elmenés.

Az utolsó kilométereken három részre szakadt a mezőny, azonban a magyar szakvezető, Lengyel Tamás által dirigált norvég válogatott összezárta a sort, így az etapgyőztes személyéről ezúttal is sprint döntött.

A mezőnyhajrát a vásárosnaményi befutóhoz hasonlóan a norvég Felix Orn-Kristoff nyerte két lengyel, Kacper Mientki és Igor Wlodarczyk előtt.

„Nagyon tetszett ez a pálya, bár az eső megnehezítette a dolgunkat, nekem is volt egy rizikós pillanatom, amikor majdnem elestem. A csapat ismét óriási munkát végzett, megharcoltunk azért, hogy esélyünk legyen a győzelemre és ez végül kifizetődött. A világbajnokságot követően jó formában érkeztem ide és ez kellő önbizalmat ad – mondta röviddel a célba érkezés után az immáron két szakaszgyőzelemmel bíró Orn-Kristoff.

Legjobb magyarként Pakot András (magyar nemzeti válogatott) sokat javítva a helyzetén, az előkelő ötödik helyen ért célba.

„A rajtban elkapott minket egy eső, ami eléggé csúszóssá tette a pályát, de alapvetően egy rövid, de annál gyorsabb versenyt abszolváltunk. Sajnos én is buktam, sőt egy defekt is hátráltatott az etap során, viszont annak nagyon örülök, hogy sikerült javítanom az első szakaszhoz képest, ezáltal pedig a remeknek mondható ötödik helyen zártam – ecsetelte a történteket Pakot András.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb