Országút

A Memorial Jana Magiery egynaposán harmadik Dina Márton

A cseh ATT Investments magyar kerekese ezzel huszonöt UCI világranglista pontot gyűjtött.

A glasgow-i összkerékpáros világbajnokság záró napjával egy időben mindössze második alkalommal rendezték meg Lengyelországban az egykori kiváló országúti és pályaversenyző, a Jan Magiera emlékére életre hívott viadalt.

Stary Sacz körül mindössze 118 kilométer várt a kerekesekre, ám a penzum több mint 2000 méternyi szintet tartogatott, így már előzetesen is tudható volt, hogy a győztes személyéről nem mezőnyhajrá dönt.

Az indulók között ott volt az Epronex-Hungary Cycling Team (Gönczy Gergő, Byron Munton, Nagy Bendegúz, Orosz Gergő és Szarka Gergely), valamint az ATT Investments csapatának színeiben Dina Márton is.

Az ATT Investments és az Elkov-Kasper már az első emelkedőn szétszedte a mezőnyt, olyannyira, hogy mindössze nyolcan maradtak az élen, köztük Dani Márton. A táv második felében ugyan felugrott a spiccre egy kisebb csoport, ám harmincöt kilométerre a céltól a cseh Michael Kukrl (Team Felbermayr-Simplon Wels) ment tovább, aki végül szólóban nyerte meg a versenyt a lengyel Piotr Pekala (Santic-Wibatech) és Dina előtt.

A magyar kerekes ezzel huszonöt UCI világranglista pontot gyűjtött, miközben az Epronex-Hungary dél-afrikai légiósa, Byron Munton az előkelő nyolcadik helyen zárt, ami három UCI pontot ért – Szarka Gergely a 77. (+ 14:19), míg Gönczy Gergő a 79. (+ 14:19) helyen ért célba, Nagy Bendegúz és Orosz Gergő sajnos nem fejezte be a viadalt.

“Nagyon hektikusan kezdődött a verseny, aztán egyszer csak az élmezőnyben találtam magam” – mondta a versenyt követően Dina. – “A végéhez közeledve a csapattársam Karel Camrda is felugrott az élre, ami megkönnyítette a helyzetet, ezt pedig igyekeztünk kihasználni. Az utolsó kilométeren támadtam, az akcióm a harmadik helyhez volt elegendő.”

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb