Terem
Kiemelt

Varga Csaba negyedik művészkerékpárban!

Hatalmas sikert ért el a skóciai Glasgowban rendezett multi-kerékpáros világbajnokság művészi teremkerékpáros szakágában a Romhányban edződő kiválóság, Varga Csaba. A felnőttek elit kategóriájának egyéni számában bejutott a döntőbe, ahol a negyedik helyen végzett.

Csaba a huszonkét fős nemzetközi mezőnyben elsősorban a selejtezőben mutatott tökéletes formájának köszönhette a fináléba való jutást, amit a magyar válogatott szakvezetése és ő maga is ritka nagy bravúrnak minősített. A 162.92 pontos teljesítményével épp megelőzte a mögötte ötödikként záró honfitársát, Schön Martint. Ez a produkció pedig azt jelentette, hogy a szombat esti programban még egyszer bemutathatta látványos gyakorlatát, immár az érmekért csatázva.

A négyes döntőben elsőként gurult az Emirates Arena szépszámú közönsége elé, ami felért egy jutalomjátékkal. Bár az előadása közben néhány hibát is elkövetett, ami lábletételekkel járt, de végig magabiztosan kezelte a járművét, elsőrangú érzékkel egyensúlyozott a kormányon, pörgött-forgott a kerékpár nyergében az öt perces gyakorlata során.

A zsűri végül 147.33 pontra értékelte Varga Csaba bemutatóját, amellyel ugyan nem tudott előbbre lépni a rangsorban, de az egész magyar világbajnoki küldöttség – beleértve a pályakerékpáros, az országúti, a hegyi és a BMX szakágakat is – legkiemelkedőbb eredményét érte el. A világbajnokságot a férfi elit művészi teremkerékpárosok között a legnagyobb favorit, a hetedik egyéni vb-aranyát elnyerő német Lukas Kohl nyerte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

UCI (@uci_cycling) által megosztott bejegyzés

EREDMÉNY

POS NAME AGE NAT RESULT PTS
1
LUKAS
KOHL
27 GER 211.07 60.00
2
PHILIPP THIES
RAPP
20 GER 186.36 55.00
3
EMILIO
ARELLANO
21 ESP 175.85 50.00
4
CSABA
VARGA
29 HUN 162.92 45.00
5
MARTIN
SCHÖN
32 HUN 160.01 40.00
'Fel a tetejéhez' gomb