Országút

Karl Ádám fantasztikus szereplése a Székely Körön

Augusztus 9. és 12. között immáron 17. alkalommal rendezték meg a Székely Körversenyt. A 2.2-es besorolású viadal idén egy prológot, valamint három mezőnyetapot tartogatott. A versenyen tizenkét magyar bringás vett részt, az Epronex-Hungary (Árvai Kristóf, Istlstekker Zsolt, Karl Ádám, Rózsa Balázs, Solymosi Márton és Valent Márk) csapata mellett az MBH Bank Cycling Team (Mórocz Barnabás, Orosz Bálint, Sidló Dániel és Válint Attila) is rajthoz állt, valamint a Sofer-Savini Due-OMZ színeiben Móré-Gosselin Olivier, míg a So.l.me-Olmo szerelésében Hrenkó Norbert igyekezett bizonyítani.

Egy mindössze négy és fél kilométeres egyéni prológgal rajtolt el a viadal Sepsiszentgyörgy belvárosában. A kronót az olasz Marco Andreaus (Cycling Team Friuli ASD) nyerte a lengyel Szymon Tracz (Santic-Wibatech) és az osztrák Stefan Marbler (WSA KTM Graz p/b Leomo) előtt. A negyedik időt Karl Ádám (Epronex-Hungary Cycling Team) repesztette, ezzel ő ölthette magára elsőként a legjobb magyar kerékpárosnak járó megkülönböztető trikót.

Másnap Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda között egy mindössze 115 kilométeres, előzetesen a sprintereknek kedvező etappal folytatódott a viadal, melynek vége olasz fölényt hozott, Daniel Skerl (Cycling Team Friuli ASD) nyerte a hajrát honfitársait, Alberto Bruttomessót (Cycling Team Friuli ASD) és Simone Budát (So.l.me-Olmo) maga mögé utasítva, miközben Karl Ádám az előkelő  hatodik helyen ért célba. Az összetett élmezőnye nem változott.

Csíkszereda és Marosvásárhely között vezetett a második szakasz négy kategorizált emelkedővel, ráadásul a befutó sem éppen sík volt. A kockaköves, fűvel borított utolsó métereken öten maradtak elől, akik közül az osztrák Martin Messner (WSA KTM Graz p/b Leomo) nyert az éllovas Andreaus és Karl Ádám előtt. A magyar kerekes ezzel az összetett versenyben a második helyre lépett előre, mindössze kilenc másodperccel lemaradva Andreus mögött.

Az utolsó szakasz azonban felborította az összetettet, a Marosvásárhely és Csíkszereda közötti 145 kilométeres, öt kategorizált emelkedőt tartogató penzum során ugyanis bő egy perccel hazaért a szökés, ami azt eredményezte, hogy a főmezőny előtt célba érő öt kerekes végzett az élen a végelszámolásnál is. A román Cristian Raileanu bizonyult a legerősebbnek a befutó alkalmával, míg a Székely Kör az osztrák Messner győzelmével zárult, aki mögött a norvég Torbjorn Andre Roed (North Cycling) lett a második, Raileanu pedig a harmadik.

Karl Ádám megőrizte a legjobb magyarnak járó fehér trikót, ráadásként az összetett versenyben is az első tízben zárt, egészen pontosan a hetedik lett, így a második etapon szerzett egy UCI világranglista pontja mellé még további ötöt gyűjtött.

Eközben az Epronex-Hungary második sora Lengyelországban szerepelt, ahol a Memorial Henryka Lasaka 1.2-esén a csapat dél-afrikai légiósa, Byron Munton a hetedik helyen ért célba, ezzel öt UCI pontot kasszírozva. A verseny a cseh Michael Kukrle (Team Felbermayr-Simplon Wels) sikerét hozta.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Epronex-Hungary FB
'Fel a tetejéhez' gomb