Para
Kiemelt

Pályán és országúton is remekelt Wermeser Zsombor a VB-n

Sűrű volt Wermeser Zsombor versenyprogramja, hiszen C5-ös kategóriában a glasgow-i világbajnokságon patakerékpárban a mezőny- és pályaversenyeken is részt vett, számos TOP10-es helyezést elérve.

A hetedik helyen végzett a parapályakerékpárosok egyéni üldözőversenyében a magyar bringás csütörtökön a 19 fős mezőnyben 4:34,616 perc alatt teljesítette a 4000 méteres távot, és több mint öt másodperccel elmaradt a továbbjutást jelentő negyedik pozíciótól.

A pályakerékpáros férfiak C5-ös kategóriájú omniumának 200 méteres időfutam számában 11.872 másodperces egyéni csúccsal a tizedik időt tekerte, magát a négy számból álló omniumot pedig a nyolcadik helyen zárta.

A hatodik helyen fejezte be az időfutamot 45,044 kilométer/órás átlaggal 37:33.79 perc alatt teljesítette a 28,2 kilométeres távot, ezzel több mint két és fél perccel maradt el az aranyérmes holland Daniel Abraham Gebrutól, és a hatodik helyet szerezte meg 16 ország húsz kerékpárosa közül.

Végül a tizedik helyen zárta a mezőnyversenyt szombaton a 2:12.20 órás idővel győztes brit William Bjergfelt mögött 11:41 perces hátránnyal fejezte be a 93,6 kilométeres távot a 19 fős mezőnyben.

“Életem legjobb idejét értem el pályán 4 km-en és végre a tavalyi év hullámvölgye után egyéni legjobbamat tudtam nyújtani országúton is. Ez óriási erőt ad a jövő évi Paralimpia előtt.” – nyilatkozta Wermeser Zsombor (MKB Cycling Team).

Glasgow-i parakerékpáros világbajnokság a már kvótát szerző patakerékpár szakágnak azért volt fontos, mert még harcban állnak a második kvótáért: “Zsombinak a pálya 4 km lesz a fő száma jövőre a Paralimpián és kifejezetten jó érzés, hogy már csak hét másodpercre van a győztestől.” – mondta el Steiner György szakágvezető.

Közvetlenül a világbajnokságról utaznak Rotterdamba a kerékpározók, így a paralimpikon Wermeser Zsombor is, mellette Bók László képviseli a magyar színeket ebben a sportágban.

'Fel a tetejéhez' gomb