MTB

A Bükk Maratonon dőltek el az XCM bajnoki címek

Augusztus 6-án, vasárnap rendezték a Mountain Bike XCM nemzeti bajnokságot, amely ezúttal a XXIII. Bükk Hegyikerékpár Maraton keretein belül zajlott Bélapátfalván.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csak az U19-es korosztálytól felfelé osztottak bajnoki érmeket. Középtávon 60 kilométer és mintegy 1600 méternyi szint, míg a hosszútávon 86 kilométer és 2300 méternyi szint várt a kerekesekre, bár a viadalt megelőző esőzések miatt végül mindkét távból lecsíptek a szervezők.

A versenyt megelőző napok esős időjárása a pályát még inkább technikássá tette, ráadásul az időjárás a viadal során sem volt kegyes a bringásokhoz.

Középtávon az U19-es korcsoportban a fiúknál Kárpáti Bálint (Kőbánya Cycling Team) diadalmaskodott közel nyolc és fél percet ráverve a második Gergely Koppányra (Cube-Csömör), míg a harmadik Magyar Bendegúz (HOTE Cycling Team) lett. Női elitben Benkó Barbara (PCCC) győzött mintegy tizenkét perc fórral, mellette Oravecz Lora (PCCC) és Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) fért még oda a dobogóra.

Az elit férfiak hosszútávú penzumának végén Szatmáry András (Cube-Csömör) magabiztos védte meg tavalyi elsőségét Blazsó Márton (Imperátor-PTE-PEAC) és Borsos Benedek (SVS Pro Team) kettősét maga mögé utasítva.

A Master korcsoportokat tekintve, Master 1-ben Fejes Gábor (GreenRiders), Master 2-ben Mikóczi Géza (Sólyom Team), Master 3-ban pedig Kis József (Merida Maraton Team-CST) győzött, míg a hölgyeknél Master 2-ben Szalay-Kiss Mónika (BikeZone Gödöllő) lett a legjobb.

EREDMÉNY

2023vas06augEgész napXXIII. Bükk Hegyikerékpár MaratonXCM PRO TOUR MTB Maraton Nemzeti BajnokságBélapátfalva - Ciszterci ApátságSzakágMTBKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb