MTB XCOrszágút

Rajtol az EYOF, országúton és montiban is érdekeltek vagyunk

Július 24. és 29. között a szlovéniai Maribor ad otthont a 2023as, immáron XVII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF). Az országúti kerékpáros versenyeket tekintve a lányoknál Mudra Málna és Zilahy Boróka, míg a fiúknál Dorogi Martin Alex, Erdős Dániel és Soós Olivér képviselika magyar színeket – a hegyikerékpárosoknál pedig Kiss Nikoletta Bettina, valamint Zsembery Boldizsár kettősének szoríthatunk.

Az eredeti elképzelések szerint Martin és Olivér mellett Tóth Márk állt volna rajthoz Szlovéniában, sajnos azonban ő megsérült, a Sportkórház pedig nem hagyta jóvá az indulását, így a helyén Erdős Dániel kap lehetőséget” – vezette fel az EYOF-keretet Dér Zsolt szövetségi kapitány. – A lányoknál Mudra Málna és Zilahy Boróka indul. Július 25-én és 27-én rendezik a versenyeinket, 25-én a tíz kilométeres egyéni időfutamra kerül sor, amelynek egy repülőtér kifutópályája ad otthont, a mezőnyversenyek pedig két nappal később zajlanak majd, egy a tavalyinál jóval nehezebb karakterisztikájú, 16,6 kilométeres körpályán, hiszen a penzumban kisebb-nagyobb emelkedők is helyet kapnak. Úgy vélem, hogy egy top 20-as szereplés elérhető lehet, bár tavaly Pakot András magasra tette a lécet. Összeszokott csapattal érkeztünk meg Szlovéniába, a bringásaink jó hangulatban várják a versenyeiket.”

A lányok mezőnyversenyének távja 49,8 kilométer (3 kör), míg a fiúké 66,4 kilométer (4 kör) lesz.

Az országúti versenyek közötti napon, egészen pontosan július 26-án szerdán rendezik az MTB XCO futamokat, ahol a lányoknál Kiss Nikoletta Bettina, a fiúknál pedig Zsembery Boldizsár áll rajthoz. Az esemény helyszíne a neves Pohorje Kerékpáros Park.

Az eseménnyel kapcsolatos hírek, képek és információk, a Magyar Csapat összetétele, eredményessége és programja a MOB honlapján ide kattintva található.

'Fel a tetejéhez' gomb