Országút

Utánpótlás országúti bajnokság Tamásiban

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is Tamásiban rendezték meg az utánpótlás országúti országos bajnokságot.

Az U13-as lányokra és fiúkra, valamint az U15-ös lányokra a Pincehely-Gyönk útvonalon 16,7 kilométer várt. A haladó fiúk (U15) és a serdülő lányok (U17) 56,4 kilométert tettek meg a Tamási-Iregszemcse-Nagykónyi-Pincehely-Gyönk penzumon. A serdülő fiúk (U17) és az ifi lányok (U19) 85,2 kilométert, míg az ifi fiúk (U19) 113,6 kilométert abszolváltak a Tamási-Iregszemcse-Nagykónyi-Tamási körpályán három, illetve négy kört teljesítve.

Az U13-as lányok korosztályában Babics Zita (Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület) diadalmaskodott Klokocs Klára (DSI Cycling Team) és Láng Anna (Joyride Women Cycling Team) előtt, míg a fiúknál Kovács Béla (DSI Cycling Team) nyert, itt Horváth Miklós (Superior Racing Team) és Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE) fért még fel a dobogóra.

A tizenöt éven aluliaknál Lónyai Balázs (Kis-Galya KSE) győzött, Szabó Máté (Szekszárdi Kerékpáros SE) és Illés Bence (MTB Sopron SE) kettősét maga mögött tudva, a lányok között pedig Klokocs Kata (DSI Cycling Team) kaparintotta meg az aranyérmet, miközben az ezüst Benedek Virág (Mozdulj Multisport SE), a bronz pedig Zachár Janka Sára (Velo Run Coffee Sportegyesület) nyakába került.

A tizenhét éven aluli lányok viaskodásából Tóth-Mogyorósi Zora (DSI Cycling Team) került ki győztesen, Pákoz Grétát (Lotus Team) és Lambert Lucát (Superior Racing Team) legyőzve.

A serdülő fiúknál Péter-Lichtenberger Ábris (MBH Bank Cycling Team) emelhette magasba a kezeit, ő csapattársával Erdős Dániellel (MBH Bank Cycling Team) küzdött nagyot az első helyért – harmadikként Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) gurult át a célvonalon.

A tizenkilenc éven aluliak között a lányoknál Farkas Janka (Hírös ESC) ünnepelhetett Tóth Réka (DSI Cycling Team) és Greman Szonja (Cube-Csömör) előtt, a fiúk csatájában pedig Pakot András (Kőbánya Cycling Team) nyakába került a legfényesebb érem, a második Takács Zsombor (Superior Racing Team), míg a harmadik Tóth Márkó (Cube-Csömör) lett.

EREDMÉNY

2023szo01júlEgész napvas02Utánpótlás Országúti Országos BajnokságTamási Kerékpáros NapokTamási - Coop parkolóSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb