MTB

Val di Soléban gyűltek az UCI pontok az MTB világkupán

Június 30. és július 2. között, az észak-olasz Trentino régióban található Val di Sole Bikeland szolgált a 2023-as UCI hegyikerékpáros világkupa-sorozat negyedik fordulójának helyszínéül. A magyar színeket Bokros Csenge Anna (WU23), Buzsáki Virág (női elit), Horváth Áron Mihály (U23) és Palumby Zsombor (férfi elit) képviselték.

A program a Short Track futamokkal kezdődött, ahol a hölgyeknél Buzsáki Virág (jb Brunex Superior Factory Racing) is rajthoz állt. A győzelmet az osztrák Laura Stigger (Specialized Factory Racing) szerezte meg, miközben a magyar versenyző a 31. (+ 1:11) helyen ért célba.

Az olimpiai cross country futamokat a már jól megszokott 4,1 kilométeres, közel 200 méternyi szintet tartogató körpályán rendezték. Az U23-as lányok versenyében négy kör várt a közel hatvan résztvevőre, akik közül a dán Heby Sofie Pedersen (Wilier-Pirelli Factory Team XCO) bizonyult a legjobbnak, Bokros Csenge Anna a 37. (+ 10:44) lett, ezzel hat UCI világranglista pontot szerezve.

A huszonhárom éven aluli fiúknál pontosan 117-en vágtak neki az ötkörös penzumnak, melynek végén a kanadai Carter Woods (Giant Factory Off-Road Team) győzött, Horváth Áron Mihály telibe a 100. (+ 10:34) helyen zárt, ami két pontot ért.

Az elit hölgyek versenyében nem történt meglepetés, a több szakágban is remekelő holland Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) diadalmaskodott. A hetven főt számláló rajtban Buzsáki Virág az előkelő 28. (+ 7:31) pozícióban végzett, amellyel ötven világranglista pontot kasszírozott.

A férfi elitre már hat kör várt, itt sem történt meglepetés, a svájci Nino Schurter (Scott-SRAM MTB Racing Team) ünnepelhetett, Palumby Zsombor a 68. (+ 8:57) helyen ért célba a több mint száz indulót számláló mezőnyben, amivel három UCI pontra tett szert.

EREDMÉNY

A hegyikerékpáros világkupa-sorozat augusztus 24. és 27. között az andorrai Pal Arinsalban folytatódik.

Forrás
Fotó: Palumby Zsombor FB
'Fel a tetejéhez' gomb