Országút

Jó szereplésben bízva rajtol a Kids Tour of Slovenia

A szokásoknak megfelelően idén is július első hétvégéjén, egészen pontosan június 30. és július 2. között rendezik meg Szlovéniában a Kids Tour of Slovenia versenyt. A többnapos viadalon négy különböző korcsoportban mérhetik össze erejüket az utánpótláskorú kerekesek.

Dér Zsolt szövetségi kapitány fontos állomásnak tartja a viadalt, hiszen aki itt jól szerepel, az megalapozhatja részévtelét a European Youth Olimpic Festival (EYOF) kerékpáros programjában, amelynek július végén ugyancsak Szlovénia, egészen pontosan Maribor ad otthon. Az elmúlt években az utánpótlás és a felnőtt válogatottal is komoly edzésmunkát végző szakember szerint a megmérettetésnek fontos szerepe van a naptárban mint szintfelmérő és mint felkészítő is.

“A válogatott színeiben három U17-es fiú áll rajthoz a versenyen, nevezetesen Dorogi Alex Martin, Soós Olivér és Tóth Márk, a lányoknál pedig ugyancsak az U17-es korcsoportban Mudra Málna és Zilahy Boróka lesz ott a mezőnyben – kezdte felvezetését a Bringasport megkeresésére Dér Zsolt szövetségi kapitány. – A lányoknál ez lesz a végleges EYOF keret, a fiúknál viszont még nem dőlt el az utazók névsora, mivel az utánpótlás ob is sokat nyom a latba, így itt vélhetően majd csak július 3-án, hétfőn kerülnek kihirdetésre a nevek.

Az elmúlt években rendre jól szerepeltünk, 2021-ben Feldhoffer Bálint harmadikként zárt, egy évvel később pedig Tóth Réka győzött a lányoknál, úgyhogy idén is jó eredményeket várok. Ez egy nagyszerű verseny, amely a fiatalok fejlődését szolgálja, ráadásul közel rendezik meg Magyarországhoz, így a nemzetközi versenyzés lehetősége adott, pláne úgy, hogy egyéniben is lehetőség van a nevezésre. Jó lenne egy hasonlót rendezni itthon is a hazai kerékpáros utánpótlásbázis növelése érdekében” – zárta mondandóját a kapitány.

A válogatott mellett az U13-as fiúknál Steiner Bence és Szilasi Dániel (mindketten Superior Racing Team) is ott lesz a szlovén viadalon, utóbbi tavaly összetettben a negyedik helyen végzett, legjobb elsőévesként.

Idén újítás, hogy a három nap alatt négy teljesen különböző futam lesz. Pénteken, egy rövid hegyi mezőnyverseny, szombaton egy egyéni időfutam és egy kritérium, vasárnap pedig egy körpályás mezőnyverseny vár a fiatalokra.

'Fel a tetejéhez' gomb