Országút

Minden információ egy helyen: Tippmix Országúti OB 2023

Itt a várva várt alkalom a magyar kerékpáros közösség számára! Együtt Vas Kata Blanka, Valter Attila, Fetter Erik, Dina Márton, Peák Barnabás és még sokan mások, vagyis az országúti kerékpározás magyar sztárijai. Pannonhalmán rendezik meg ugyanis a 2023-as Felnőtt Országúti Országos Bajnokságot 2023. június 25-én. Lássuk a leghasznosabb információkat egy helyen:

Ami az esélyeket illeti, a nőknél a címvédő Vas Kata Blanka (Team SD Worx) a legnagyobb favorit, aki kiváló formában érkezik, hiszen néhány napja szerezte meg első WorldTour szakaszsikerét a Svájci Körversenyen. Legfőbb kihívói a Spanyolországban profiskodó Zsankó Petra (Massi-Tactic), valamint a holland csapatban tekerő Jordán Dorka (Grouwels-Watersley R&D Road Team) lehetnek. A férfiaknál Valter Attila (Jumbo-Visma) és Dina Márton (ATT Investments) csatározásába Fetter Erik (EOLO-Kometa) és Peák Barnabás (Human Powered Health) is beleszólna, de nem szabad leírni a bajnokságra tizenegy fővel nevező hazai kontinentális csapat, az Epronex-Hungary taktikáját sem.

Az országúti országos bajnokság férfi versenyének utolsó két óráját vasárnap 15:30-tól élőben közvetíti az M4Sport+ (a DunaWorld csatorna helyén), míg a női versenyről összefoglaló készül!

Útvonal

A 2022-es évhez hasonlóan idén is Pannonhalma környékén rendezik meg az országúti országos bajnokság mezőnyversenyét. A június 25-i program délelőtt a hölgyek viadalával kezdődik, a lányokra 5 db 16,8 kilométeres nagy kör és másfél 5,8 kilométeres kis kör, azaz 91,2 kilométer vár, míg a férfiak 9 db 16,8 kilométeres nagy kört és három és fél 5,8 kilométeres kis kört, vagyis 170 kilométert teljesítenek.

  • WE és WU23 futam (91,2 km) – 5 nagy kör (5×16,8 km) + 1,5 kis kör (1,5×5,8 km) / rajt: 09:30
  • ME és U23 futam (170,0 km) – 9 nagy kör (9×16,8 km) + 3,5 kis kör (3,5×5,8 km) / rajt: 13:30

Ami a penzumot illeti, az Pannonhalma, Győrság, Halomalja, Pázmándfalu és Nyalka érintésével kanyarog, döntő jelentőségű pontja a kis körben helyet kapó helyenként a 15%-os meredekséget is meghaladó emelkedő az Apátság felé, amelyet a lányok két ízben, a fiúk pedig négyszer abszolválnak.

Forgalomkorlátozások

Az elit hölgyek versenyére 9.30 és 12 óra között kerül sor, a férfiak pedig 13.30-kor rajtolnak, a befutójuk pedig 17.30 környékén várható. A futam során a versenyzők öt nagy kört tesznek meg a Pannonhalma Főtér, Győrság, Halomalja, Pázmándfalu, Nyalka, Pannonhalma Főtér útvonalon. A versenyzői csoportok elhaladásának idejére részleges forgalomkorlátozás lép érvénybe, melynek időterve alább az itinerek között olvasható.

Teljes zárásra várhatóan 11.30 és 12 óra között  és 17 és 17.30 között kell készülni a másfél, illetve három és fél kis körben a Pannonhalma Főtér, Váralja utca, Hunyadi út, Pannonhalmi Főapátság, Tóthegy utca, Kossuth utca, Mátyás király utca, Pannonhalma Főtér útvonalon.

ITINEREK ÉS RAJTLISTÁK

TÉRKÉPEK ÉS VERSENYKIÍRÁS

2023vas25júnEgész napKiemeltTIPPMIX Felnőtt Országúti Országos BajnokságPannonhalma - PortaSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb