Pálya

Nehéz, de sikeres napok állnak Drijver Bertold mögött

Május 12. és 19. között, Csehországban Bertold részt vett a GP Framarban (CL1), a GP Duratecban (CL2) és a Brno 500+1-ben, ahol az első futam rögtön egy CL2 pontverseny is volt. Bár a sok kvalifikáció miatt 6 nap alatt 17-szer állt a rajtnál, minden kvalifikáció sikeres volt, és Berti bejutott a döntőkbe.

Kimondani is sok, hogy összességében 8 versenyen 370 verseny kilométert tekert, amelyben nincs benne az edzés, bemelegítés. A GP Framar és GP Duratec kicsit kevésbé sikerült jól, mint ahogyan szerette volna, ennek ellenére a GP Framar pontversenyen 12. lett, a GP Duratec Omniumon pedig 15. A nagyon komoly mezőnyt felvonultató Brno 500+1 verseny jobban alakult, itt  7. lett az első CL2-es futamon és aztán 7. az összesített rangsorban is a 3 napos verseny végén, ami szinten nagyon jó eredmény. Továbbá – ami talán ennél is fontosabb -, hogy hasznos pontokat szerezett a Világbajnokságon való részvételi kvótához is. Berti mellett Brnoban az összesítettben mind Solymosi Márton (Bukta), mind pedig Fehérvari Márton (Gyufi) 23. helyezést értek el (U19-ben). Az első futamban Marci 23. lett (juniorban – U19) Bukta pedig végül a 17. helyet szerezte meg.

Ami a szezon további részét illeti, június 10-11. és 17-18. újra a pályán láthatjuk Bertit a CL1-es GP Presovon és a GP Brno-n. Hamarosan pedig itt a pálya országos bajnokság is, amelyre lelkesen készülnek a srácok.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb