MKSZ hírek

Legsikeresebb éve után tartott közgyűlést az MKSZ

Több, mint harminc hely előrelépés a világranglistán, a Tour de France felvezetéséül szolgáló Tour de Hongrie, több, mint 20 hazai bringás, akinek nemzetközi szerződése van. Ez csupán néhány beszédes adat a magyar kerékpársport teljesítményéről.

Emellett említhetjük az új, második kategóriás sportfinanszírozási besorolást is, amely még az eddiginél is magasabb színvonalú szakmai munkát tesz majd lehetővé a kluboknál, egyesületeknél. Újra van magyar kontinentális országúti csapat, az Epronex Hungary Cycling Team, több szakágban rendeztünk nemzetközi versenyt, világkupát, Európa-bajnokságot. Dr. Princzinger Péter, az MKSZ elnöke a tokiói 5 olimpiai és paralimpiai kvótát követően Párizsban legjobb esetben a 7 indulót sem tartja lehetetlennek. – nyilatkozta korábban az MTI-nek.

A magyar kerekesek teljesítményét az idei Tour de Hongrie-n Egan Bernal, Giro d’Italia és Tour de France győztes kolumbiai kerékpáros is méltatta. Nem véletlen, hogy a Közgyűlés ma egyhangúlag fogadta el az idei szezon terveit is. Dr. Princzinger Péter elmondta, azért tudják kettesével venni a lépcsőfokokat, mert minden oldalról támogatják egymást a szakvezetők, klubok, a kiváló edzők, szülők, versenyzők és szurkolók. “Magyarország megszerette ezt a sportágat és ma már százezrek bíztatnak minket az utak mellett vagy a pályák szélén. Eddig is okozott már nagy örömöket a hazai bringasport, ezzel a szeretettel és támogatással a hátunk mögött pedig még többre leszünk képesek a jövőben!” – zárta gondolatait az elnök.

 

#A MAGYAR KERÉKPÁRSPORT KIEMELT TÁMOGATÓJA A SZERENCSEJÁTÉK ZRT.

 


'Fel a tetejéhez' gomb