Országút
Kiemelt

Ismét kivette a részét a Team SD Worx sikereiből Vas Kata Blanka

Az aktuális magyar bajnok ezúttal a Burgosi Körversenyen remekelt.

A Giro d’Italia árnyékában a Burgosi Körversennyel folytatódott a hölgyek WorldTour-sorozata. A május 18. és 21. között zajló négynapos viadal bővelkedett emelkedőkben, s végül az előzetes várakozásoknak megfelelően remek csatákat hozott.

A Team SD Worx uralta a megmérettetést, hiszen minden szakaszt ők nyertek, az első és a harmadik nap a sprinter Lorena Wiebes, míg a második, valamint a Lagunas de Neila emelkedőjére vezető királyetap, Demi Vollering sikerét hozta.

Vas Kata Blanka ezúttal is remek munkát végzett, sokat dolgozott csapattársaiért, ezáltal sokat került képernyőre is. Kezdésnek a győztessel azonos idővel a 39. helyen ért célba, majd egy 11. (+ 26 másodperc) hellyel bizonyította, hogy kezd egyre jobb formába lendülni. A harmadik etap során ismét a főmezőnyben zárt, míg a királyetap végén a 35. (+ 6:48) pozíciót csípte el.

Az összetett versenyben Vollering mögött az ugyancsak holland Shirin van Anrooij (Trek-Segafredo) lett a második, míg a dobogó legalsó fokára a a dél-afrikai Ashleigh Moolman (AG Insurance-Soudal Quick-Step) fért oda. Vas Kata Blanka 21. (+ 7:34) helyen zárt, ezzel újabb tizenhat UCI világranglista pontot szerezve – a fiatalok összevetésében pedig másodikként végzett van Anrooij mögött.

A Team SD Worx elképesztő idényt produkál, hiszen már huszonöt győzelemnél járnak, úgy, hogy közben véghez vitték azt a bravúrt, hogy a Baszk Körversenyen, majd a Burgosi Körön is minden szakaszt megnyertek.

EREDMÉNY

Blanka versenyprogramja a tervek szerint a június 17-én rajtoló, ugyancsak a WorldTour-sorozatban helyet kapó, Svájci Körversennyel folytatódik.

'Fel a tetejéhez' gomb