Országút
Kiemelt

Az összetett harmadik helyén zárta a Fléche du Sud többnaposát Dina Márton

A cseh ATT Investments csapatának magyar kiválósága ezzel huszonöt UCI világranglista pontot is gyűjtött.

 Átmentette a Tour de Hongrien mutatott remek formáját a luxemburgi Fléche du Sud szakaszversenyre Dina Márton. A hatnapos, egy prológot és öt mezőnyetapot tartogató, 2.2-es besorolású viadalt immáron hetvenkettedik alkalommal rendezték meg, ami jól mutatja, hogy a .2-es kategória ellenére egy igencsak nívós megmérettetésről beszélünk.

A mezőny egyetlen magyar kerékpárosa már a prológon is remekelt, melyet az előkelő tizenkettedik helyen abszolvált, ezzel megalapozva az összetettbeli esélyeit. Az egyéni időfutamot, a korábban inkább a cyclo-cross szakágból ismert holland Pim Ronhaar (Baloise-Trek Lions) nyerte, aki ezt követően már nem is adta ki a kezéből a sárga trikót.

Az első mezőnyszakasz a sprintereknek kedvezett, így Dinának elég volt megérkeznie a főmezőnnyel, amit meg is oldott, majd másnap a Bourscheid környéki dimbes-dombos penzum során hatodikként zárt, s mivel ez az etap rendesen megtizedelte a karavánt, így az összetett versenyben előrelépett a harmadik helyre.

A harmadik etapon elért huszonharmadik, majd a negyediken hozott huszonhatodik helye érdemben már nem befolyásolta az összetett végeredményét, mivel egyrészt nem vesztett időt a legfőbb riválisaival szemben, másrészt pedig a mögötte lévők sem tudtak előzni, így a kiválónak mondható harmadik helyen zárta az összetettet a már említett Ronhaar, valamint a francia Antoine Huby (Vendée U) mögött.

Ez a remek helyezés pedig egyben azt is jelenti, hogy Dina Márton huszonöt UCI világranglista ponttal is gazdagodott.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: ATT Investments FB
'Fel a tetejéhez' gomb