MTB

Csehország adott otthont a hegyikerékpáros világkupa nyitányának

Hegyikerékpáros világkupa és Junior Series Nove Mestóban!

Május 12. és 14. között a csehországi Nove Mestóban vette kezdetét a 2023-as hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A hosszú hétvége ezúttal is a női és a férfi short track futamokkal kezdődött, ahol a huszonhárom éven aluli lányoknál Bokros Csenge Anna a 37. (+ 1:21) helyet szerezte meg.

A szombati napon az UCI Junior Series futamaiban a lányoknál Bruchner Regina és Greman Szonja, míg a fiúknál Endrédi Máté, Kiss Vince Dániel, Takács Zsombor és Vas Barnabás voltak érdekeltek. A versenyzőkre egy 3,8 kilométeres, technikás, akadályokkal, gyors lejtőkkel és kihívásokkal teli emelkedőkkel tarkított pálya várt.

A junior lányok bő nyolcvan fős mezőnyében az amerikai Andelyn Aagard (Bear National Team) győzött, Greman Szonja a 12. (+ 3:44), Bruchner Regina pedig a 37. (+ 8:06) lett, ezzel Szonja tizenkét pontot kasszírozott. Az ifjúsági korú fiuknál közel 150-en álltak rajthoz, akik közül kiemelkedett a dán Albert Philipsen (Canyon CLLCTV XCO) – Vas Barnabás az előkelő 13. (+ 2:04) pozícióban zárt, ami 16 UCI pontot ért, Takács Zsombor az 55. (+ 5:57), Endrédi Máté a 109. (1 kör hátrány), Kiss Vince Dániel pedig a 132. (2 kör hátrány) helyen gurult át a célvonalon.

Az U23-as lányok hat kört abszolváltak, hetvenheten vágtak neki a távnak, végül a dán Heby Sofie Pedersen (Wilier-Pirelli Factory Team) nyerte a futamot, Bokros Csenge Anna a 60. (+ 11:49) helyen végzett, ezzel két UCI világranglista pontot gyűjtve.

A csehországi hegyikerékpáros világkupa zárónapján a női és férfi elit küzdelmeire került sor. A hölgyekre hét kör várt, melynek végén a holland Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) ünnepelhetett 1:23:01-es idővel célba érkezve. Buzsáki Virág (JB Brunex Superior Factory Racing) a 75. (1 kör hátrány) helyet csípte el, ezzel három ranglista ponttal gazdagodva. A férfiak nyolc kört abszolváltak, itt brit győzelem született Thomas Pidcock révén (1:22:46), ami pedig a magyar szereplést illeti, Palumby Zsombor a 92. (2 kör hátrány) lett, ami szintén három pontot ért.

A világkupa-sorozat június 8. és 11. között a svájci Lenzerheidében folytatódik.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: MTB World Series
'Fel a tetejéhez' gomb