MKSZ hírek

MTB bíróképzés Budapesten

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nagy hangsúlyt fektet a versenybírók képzésére és továbbképzésre. 2023 május 4- 7. között Budapesten került sor a Mountain Bike Elite National Commissaires versenybíró képzésre és vizsgára.

A Nemzeti Elit bíróképzés fontos mérföldkő a versenybírók életében, ugyanis ez a nemzetközi bírói szint előtti utolsó lépcsőfok, egyben egy jelentős szűrő is. A kerékpáros olimpiai szakágak legtöbbje esetében kizárólag az elite bírói végzettséggel rendelkező bírók mehetnek tovább nemzetközi bíróképzésre.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kollégánkat, Tam Csillát kérte fel, hogy szervezze meg, illetve legyen társ előadója az idei mountain bike nemzeti elite bíró (ENC) képzésnek.

Csilla 2003 óta nemzetközi mountainbike bíró, 2016 óta pedig tutor/facilitator, ami azt jelenti, hogy nem csak hazájában, hanem nemzetközi szinten is oktat. Az elmúlt 20 évben számos nemzeti és nemzetközi bíróképzést szervezett Magyarországon, ezen kívül Svájcban és Franciaországban is tanított, valamint nemzetközi bírók gyakorlati vizsgáztatója is volt több alkalommal a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség felkérésére.

„Az idei Elite National Commissaires képzés nagyon különleges volt -tudtuk meg,- mert a 18 résztvevő 15 országból és 5 kontinentsről érkezett hazánkba. A sokszínűség nagyszerű lehetőséget nyújtott arra, hogy a résztvevők megosszák egymással a tapasztalataikat, és ne csak az oktatóktól, hanem egymástól is tanulhassanak” – mondta Csilla.

A négy napos angol nyelvű képzésnek, -mely írásbeli és szóbeli vizsgával zárult-, egy magyar résztvevője is volt Poteczin Anikó személyében.

A tanulóknak a BalatonBike365 egy-egy kulaccsal és tollal kedveskedett.

 

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb