Országút

Elindult az MKSZ Liga Kupa

A Szekszárdi Kerékpáros Sport Egyesület szervezésében rendezték a IX. Szekszárd GP 2023 országúti mezőnyversenyt május 1-én, amely egyben a Magyar Kerékpáros Szövetség Liga Kupa sorozatának az első fordulója volt. A sorozat 2023-ban indul el először a hazai kerékpársportban, amely ebben az évben május és szeptember között 6 fordulóból áll.

Sikeresnek mondható az első futam, hiszen több mint 100 kerékpáros állt rajthoz, a futamot nemzetközivé a szlovén és szerb versenyzők tették. A verseny nívóját két UCI Kontinentális csapat 3 sportolójának részvétele is növelte, akik hozták is a tőlük elvárt dominanciát.

A verseny Szekszárd-Szőlőhegy – Őcsény – Decs – Sárpilis- Várdomb- 56-os út – Szekszárd-Szőlőhegy körben került megrendezésre, 14 korcsoport versenyzői álltak rajthoz és tekertek 4 különböző távon. A leghosszabb táv 100 km volt, így az Elit/U23, U19 és Master1-es versenyzőket 4 körön keresztül figyelhették a szurkolók. Ennek a futamnak az abszolút győztese Filutás Viktor (HRE Mazowsze Serce Polski) lett.

A Liga Kupa első szakaszán minden elvárt feltétel teljesült, hiszen a regisztráció/gyülekező pont kulturált helységben volt, a korcsoportos távok megfelelőek voltak és a továbbiak mellett az abszolút 1-6. helyezett pénzdíjazásban is részesült.

EREDMÉNY

2023hét01májEgész napIX. Szekszárd GP - MKSZ Liga Kupa1. fordulóSzekszárd - Sport u.SzakágOrszágútKategóriaMKSZ AkkreditáltSorozatMKSZ Liga Kupa

A sorozat következő állomása május 21-én, Magyarhertelenden lesz:

2023vas21májEgész napMagyarhertelend Nagydíj - MKSZ Liga Kupa2. forduló - #DÉLENMINDENJOBB - TOUR DE PÉCS 2023SzakágOrszágútKategóriaMKSZ AkkreditáltSorozatMKSZ Liga Kupa

Forrás
Fotó: SZKSE FB
'Fel a tetejéhez' gomb