Országút

Vas Blanka egy újabb negyedik hellyel rukkolt elő a női Vueltán

A második szakaszt követően a negyedik etap során is a top-5-ben zárt a magyar kiválóság.

Cuenca és Guadalajara között egy 133.1 kilométeres szakasszal folytatódott a La Vuelta Femenina, melynek során egy dimbes-dombos penzum várt a kerekesekre, na meg nem sokkal a cél előtt a negyedik kategóriás Alto de Horche (4 kilométer, 4,6%), amely az előzetes várakozásoknak megfelelően szét is szedte a mezőnyt.

Az emelkedőt követően már csak egy bő harminc fős csoport tekert az élen, benne a magyar bajnok Vas Kata Blankával (Team SD Worx). A folyamatos támadási kísérletek végén közöttük sprint döntött, melyet az összetett verseny éllovasa, a holland Marianne Vos (Team Jumbo-Visma) nyert meg, aki ezzel már a harmadik etapsikerét ünnepelhette az idei viadalon. Mögötte a dán Emma Norsgaard (Movistar) lett a második, míg a svájci Marlen Reusser (Team SD Worx) a harmadik, aki csak centiméterekkel előzte meg csapattársát, Vas Kata Blankát. A magyar bringás a negyedik helyével újabb huszonöt UCI világranglista pontot gyűjtött.

A piros trikó továbbra is Vos vállain feszül, a sportág legendája huszonöt másodperc előnnyel vezet az amerikai Chloe Dygert (Canyon // SRAM Racing) előtt – Vas Kata Blanka a 21. (+ 2:28) helyre lépett előre.

A női Vuelta az első hegyi befutós etapjával folytatódik, amikor La Cabrerából indulva a Mirador de Penas Llanas meredekén lesz a cél. A táv 129.2 kilométer.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb